JİTEM davasında mahkeme ‘Atilla Peker dinlensin’ talebini reddetti

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
JİTEM davasında mahkeme ‘Atilla Peker dinlensin’ talebini reddetti 1993-1996 yılları içinde Ankara ve etrafında Altındağ Nüfus Müdürü Abdülmecit Baskın’ın da ortalarında olduğu 19 kişinin ‘faili meçhul’ infazlara kurban gitmesine ait açılan JİTEM Davası, lokal mahkemenin ‘beraat’ sonucunın istinafta bozulmasının akabinde Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Emniyet Özel Harekat Daire Lideri İbrahim Şahin, Korkut Eken, Ayhan Çarkın, Ayhan Akça, Ziya Bandırmalıoğlu, Ercan Ersoy, Ahmet Demirel, Ayhan Özkan, Seyfettin Lap, Enver Ulu, Uğur Şahin, Alper Tekdemir, Yusuf Yüksel, Abbas Semih Sueri, Lokman Külünk, Mahmut Yıldırım, Nurettin İtimat, Muhsin Korman’ın “cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün faaliyeti kapsamında insan öldürmek” hatalarından bir daha yargılandığı davaya sanık avukatlarının yanı sıra müşteki avukatları katıldı.

Mahkeme lideri, HDP Eş Genel Lideri Pervin Buldan’ın eşi Savaş Buldan’ın katledilmesine ait verilen sonucun istinaf başvurusu yapılmadığı için beraat sonucunın geçerli olduğunu lisana getirdi. Mahkeme lideri, “Bu Yargıtay bozma ilamı değil. Hepinizin savunma vermesine gerek yok” diyerek, sanıklara ihtarda bulundu.

ÇARKIN: BAŞKA SANIKLARLA YÜZLEŞMEK İSTİYORUM

Duruşmaya katılan sanık Ayhan Çarkın, evrakın bozulmasına ait “Mahkemenin sonucuna katılıyorum. Öteki sanıklarla yüzleşmek istiyorum. Olayların araştırılmasını ve soruşturulmasını istiyorum” dedi.
Sanık avukatları, kanıtların toplandığını, ayrıca kanıt toplanmasına gerek olmadığını belirterek, müvekkillerinin beraatini istedi.

AVUKATLARIN TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Orta sonucunı açıklayan mahkeme lideri, sanıklardan Enver Ulu’nun bozma sonucuna karşı savunmasının alınması için İstanbul Büyükçekmece Asliye Mahkemesi’ne müzekkere yazılmasına, müşteki avukatlarının sanıkların duruşmaya katılması ve Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker’in dinlenmesine yönelik taleplerin reddine karar vererek duruşmayı 21 Ocak 2022’ye erteledi. (KAYNAK: MA)