İmamoğlu: Cumhurbaşkanı adaylığı gündemimde yok

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
İmamoğlu: Cumhurbaşkanı adaylığı gündemimde yok İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu, Karadeniz programı kapsamında Rize ve 6 ilçesinin akabinde, Artvin’in Arhavi, Hopa ve Kemalpaşa ilçelerini ziyaret etti. İmamoğlu bugün ise Trabzon’u ziyaret etti.

‘BU DEĞİŞİME ONLARIN BİLE MUHTAÇLIĞI VAR’

İmamoğlu, Trabzon’da gerçekleştirdiği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlarken cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları hakkında “Benim gündemimde yok. Benim gündemimde önümüzdeki seçimlerde değişim var. Buna hepimizin muhtaçlığı var. Türkiye’deki değişime kamu yöneticilerinin, belediye liderlerinin gereksinimi var. Kelamını söylemeyen sesini çıkaramayan belediye lideri AKP’li olsa ne olur… Bu değişime onların bile muhtaçlığı var” tabirlerini kullandı.

‘GENEL LİDERLE YARIŞ BİZİM NE HADİMİZE’

Genel başkanlık savları da sorulan İmamoğlu, “Genel Liderle yarış bizim ne haddimize… Bizde Genel Liderden müsaade alarak konuşmakta yok. Bunu sormanız olağan. Ne yazık ki iktidar partisinde özgürce konuşma yok.” dedi.

‘DUYARSIZ BİR İBB LİDERİ TASVİP EDİLMEZ’

İmamoğlu, “İstanbul’u yöneten Türkiye’yi yönetir” sözleriyle ilgili soruyu da “İstanbul lokomotif bir kent. Duyarsız bir İstanbul Belediye Lideri tasvip edilmez, hakikat bulunmaz. Bu bağlamda olağan olarak değil fakat o sorumluluk şuuru bende üst seviyede var” formunda yanıtladı.

AHMET ŞIK’IN AÇIKLAMALARI: TÜRKİYE’DE HER ŞEY MÜMKÜN

İmamoğlu; Türkiye Emekçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık’ın, “Bir komplo teorisi olarak söylüyorum fakat bu işin varacağı yer açık; İmamoğlu’na siyaset yasağı getirip en büyük rakiplerden birini ekarte edecekler. İmamoğlu’nun İBB Lideri seçilmesinde en epey emeği olan Canan Kaftancıoğlu’nu tutuklayacaklar. Seyahat davasında mahkûmiyet verilen karar ile haklarında bir daha Gülen Cemaati takımlarınca hazırlanmış ve elde tutulan evrakların şüphelileri sanık haline getirilip tutuklanacak. Toplumsal muhalefeti gaye alan öbür torba davalar gelecek. Bu komplo teorileri gerçek olursa kim şaşırır?” açıklamasını da kıymetlendirdi.

İmamoğlu, Şık’ın sözleri hakkında; “Türkiye’de her şey mümkün, bu 1 yıl daha sonra sona erecek” yorumunu yaptı. (HABER MERKEZİ)