HDP Bahçelievler saldırganının birinci sözü: Kafayı çekip bastım

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
HDP Bahçelievler saldırganının birinci sözü: Kafayı çekip bastım Muhammed Eren Sütçü, 28 Aralık Salı günü saat 13.00 sıralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi olacağını söyleyerek ilçe binasına girdi. Evvel lavaboyu kullanmak istediğini söyleyen Sütçü, bir süre bekledikten daha sonra çıktı. HDP’ye üye olmak istediğini söylemiş oldu, parti ile ilgili sorular sormaya başladı. ondan sonrasında kendisine çay ikram eden Ramazan Dişarı’nın üzerine sıcak çayı döken Sütçü, belindeki silahı çıkarıp İsmail Güney’e doğrulttu. Cebindeki bıçağı ise Aziz Işık’ın boynuna dayadı. Güney’in kapıya hakikat kaçması sırasında Sütçü tekraren Güney’e ateş etmeye çalıştı lakin silah ateşlenmedi. Bu sırada Sütçü’ye müdahale eden Dişarı ve Işık, silahı ve bıçağı Sütçü’nün elinden almayı başardı. Çıkan arbedede Işık ve Dişarı yavaşça yaralandı. sonrasındasında kaçmaya çalışan Sütçü, merdivenlerden yuvarlanarak yaralandı. Sütçü sokağın başında yer alan ve fırında çalışan akrabasının yanına sığındı.

Fırının sahibi ise kendilerinin saldırganı tanımadığını, fırında 20 yıldır çalışan birinin akrabası olduğunu, bu yüzden onun da hücumdan daha sonra müsaadeye çıktığı notunu HDP ilçe binasına gönderdi.

YARIN HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Sütçü, polis tarafınca olay yerinden alınarak Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gdolayıldü. Sözü tamamlanan Muhammed Eren Sütçü cumartesi hakim karşısına çıkacaktı lakin son anda pazartesiye ertelendiği öğrenildi. Sütçü yarın Bakırköy Adliyesi’nde hakim karşısına çıkacak.

‘VALİLİK, İNCELEME OLMADAN AÇIKLAMA YAPTI’

HDP Bahçelievler İlçe Eş Lideri Mehmet Kuzu, tabancalardan birinin kurusıkı, birinin ise gerçek silah olduğunu öğrendiklerini söylemiş oldu. Emniyetin Sütçü ile ilgili kendilerine bilgi vermediğini belirten Kuzu, şu ayrıntıları paylaştı: “Polisler burada inceleme yapmadan valilik kurusıkı açıklaması yaptı. Kurusıkı değilse de değiştirmişledir. Burada planlı bir şey vardı. İki silah vardı. Biri beyaz metal, biri siyah. Beyaz metal olan kurusıkıydı. Fakat siyah olan gerçekti. Dün mahkemeye çıkacak, atağa uğrayanlar hazır olsun diye bilgi geldi. daha sonra pazartesiye ertelendi. Yalnızca ismi muhakkak, bize bunun haricinde rastgele bir bilgi verilmedi. İlçe binamıza gelirken Sivaslı olduğunu söylemiş. Buradaki birinci sözünde polis niye saldırdın diye sorunca, ‘bana toplumsal medyada hakaret ettiler. Bende kafayı çektim, gittim bastım’ halinde olmuş polisteki birinci tabiri bu olmuş. Ancak buraya gelirken sözündeki üzere alkollü değildi. Olayı sarhoşun, serserinin tekidir demeye getiriyorlar. Kimse o denli kolay kolay iki silah koca bir bıçakla buraya gelmez. Yönlendirme tabir çıkacağını bekliyoruz. Polisler bize ‘serserinin bir aslına bakarsanız’ dediler.”