Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Lideri Ay’dan şiddet imajları için açıklama

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Lideri Ay’dan şiddet imajları için açıklama Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Lideri İbrahim Ay, toplumsal medyada yayınlanan şiddet manzaraları hakkında açıklama yaptı. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Ay, ‘anlık öfkesine’ yenik düştüğünü söylemiş oldu. Ay’ın açıklamaları şöyleki:

“Vatan, bayrak ve namus… Bizler için kırmızı çizgidir. Avukat olan merhum kız kardeşime yönelik 5 yıl evvel tezgahlanmış iğrenç, insanlık dışı bir iftira. Her türlü yasal yola başvurmama karşın şahsın, ‘Suç ehliyetinin olmadığına dair’ raporu ötürüsıyla maalesef sonuç alamadım. İğrençlik devam etti. Kız kardeşim hüznünden kalp krizi geçirip hayatını kaybetti. Yaşananları konuşmak için gittiğimde, şahsıma ve aileme yönelik hakaret ve tehditlere devam edince bir anlık öfkenin kararı hadise meydana geldi. Beni yıpratmak için kız kardeşimin vefatına niye olan şer odaklarının 5 yıl evvelki bu imajları artık servis etmeleri manidardır. Hepsini Ulu Allah’a havale ediyorum.”

Toplumsal medyada yeni ortaya çıkan görüntü kaydında, Ay’ın bir bireye tokat ve yumruk attığı, ondan sonrasında birlikteindeki kümeyle sopalı saldıra bulunduğu görülüyor.

İbrahim Ay’ın eşi gazeteci Meral Ay da Oda TV’ye yaptığı açıklamada, İbrahim Ay’ın saldırdığı kişinin gazeteci olmadığını ve akli istikrarının bozuk olduğunu söylemiş oldu. Meral Ay, bu kişinin 5 yıl evvel İbrahim Ay ve görümcesi Nilüfer Ay hakkında birtakım savların yazılı olduğu pankartı boynuna takarak Gaziantep sokaklarında dolaştığını anlattı. Meral Ay şu biçimde konuştu: “Bir meczuba para verip üzerimize saldırdılar. Konutumuzun, işyerimizin önüne; çarşıya pazara o pankartla kapı kapı dolaştırdılar. Meczup raporu olan fazlaca zeki bir adam, parayla bu işleri yapan bir adam.”

Meral Ay, Nilüfer Ay’ın hakimlik imtihanını kazandığını, İbrahim Ay’ın önünü kesmek için pankartlı olayın yaptırıldığını söylemiş oldu. Eşinin bu yüzden saldırdığını belirten Meral Ay, “Nilüfer Ay ‘bu olay benim başıma niçin geldi’ diye sıkıntı etti ve kalp krizinden vefat etti” dedi. Meral Ay, Nilüfer Ay’ın cenazesine Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün de katıldığını aktardı. Meral Ay, Adalet Bakanının yüzüne karşı “Adalet olmadığı için görümcem kalp krizi geçirdi, bu deliyi tutuklamadığınız için” söylemiş olduğini tabir etti.

Manzaralar Ciner Kümesi Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya’nın İHA çalışanı Ahmet Demir’e, Gaziantep Büyükşehir Belediye Lideri Fatma Şahin’in katıldığı yayın sırasında tokat atmasının akabinde Cemiyet Lideri İbrahim Ay’ın olayı kınayan bir açıklama yapmasının akabinde ortaya çıkmıştı. (HABER MERKEZİ)