Gazeteci Pehlivan: Emre Olur, ‘Sedat Peker Dubaili yetkililer tarafınca konutundan alındı’ dedi

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Gazeteci Pehlivan: Emre Olur, ‘Sedat Peker Dubaili yetkililer tarafınca konutundan alındı’ dedi Devlet-mafya münasebetine ait tezler ve itirafların yer aldığı görüntüler yayınlayarak gündeme oturan ve organize kabahat örgütü liderliğinden hakkında yakalama sonucu çıkarılan Sedat Peker’in yakalandığı tezleri ortaya atıldı. Basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur’un, Peker’in Dubaili yetkililerle görüşme yaptığını söylemiş olduği açıklandı.

Hafta ortasında ve pazar günü yayınlayacağını duyurduğu görüntüleri erteleyen Peker’le ilgili gün ortasında ‘yakalandı’ tezleri toplumsal medyada dolaştı. Twitter’daki Amygdala Society isimli hesaptan “Sedat Peker bugün 06:50’de MİT operasyonu ile yakalandı” savı deverana girdi. Argümanlar üzerine Halk TV’de akşam yapılan ‘Açıkça’ programında gazeteci Barış Pehlivan, Emre Olur’dan aldığı ayrıntıları aktardı.

‘BANA KALIRSA BU BİR GÖZALTIDIR’

Pehlivan şunları söylemiş oldu: “İddia bir toplumsal medya hesabında bilhassa gündeme getirildi. O argüman yayılmaya başlandığı andan itibaren, yani Peker’in bir operasyon kararı yakalandığı argümanı gündeme geldiğinden beri ben de kaynaklarıma soruyorum. Milletlerarası bir operasyon yapılması gerekiyor. Birinci edindiğim bilgi, Türk güvenliğinin peşinde olduğu ve yakalanmasına ramak kaldığına dairdi. ondan sonrasındasında Peker’e yakın olduğu bilinen birtakım isimler var, örnek veriyorum Emre Olur. Özelliği ne? Peker’le bağını saklamayan hatta kendisini basın danışmanı üzere lanse eden, en son Süleyman Özışık’ın Peker’le ilgisine dair görüntüleri paylaşan bir isim. Birinci ulaştığımda şu biçimde bir argümanda bulundu. Doğruluğu teyit edilmemiş bir tez. Birinci tezi şuydu, ‘Ben geceden beri bağlantı halinde değilim. Ulaşmaya çalışıyorum.’ ondan sonrasındaki toplantıda ise şu biçimde bir bilgi verdi. Bu da bir argümandır. Dedi ki ‘Ben nerede olduğuna dair bilgi sahibi oldum. Dubaili yetkililer tarafınca kendisi konutundan alınmış durumda. Bir görüşme gerçekleştiriliyor. Hala o toplantıda. Konuttakiler de tam olarak nerede olduğunu bilmiyor. Yanında telefonu yok. Paylaşım yapamıyor’. Fakat ben ‘Bu bir gözaltı demektir’ dedim. Gözaltı olmadığı argümanında. ‘Davet’ sözünü kullanıyor. Bana kalırsa bu bir gözaltıdır. Gözaltında olmadığını tez ediyor. Türk yetkililerin devrede olmadığını tez ediyor. Özetle şu an Türk yetkililer tarafınca bir operasyona uğramadığını lakin Dubaili yetkililer tarafınca bir görüşme yapıldığı argümanını benimle paylaştı. Peker’in avukatı Ayhan Sağıroğlu Halk TV’ye konuştu. Yakalandı tezinin gerçek olmadığı argümanını lisana getirdiler. Ellerinde o denli bir bilgi olmadığını belirttiler.”

GÖRÜNTÜLERİ ERTELEMİŞTİ

Sedat Peker, evvel Arnavutluk ve Karadağ’a çıkmış ve Berat Albayrak’ı suçlamıştı. çabucak sonrasında Dubai’ye geçtiği belirtilen ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Korkut Eken, Mehmet Ağar, AK Parti Milletvekili Tolga Ağar, eski başbakan Binali Yıldırım ve oğlu Erkam Yıldırım ile gazeteciler Haydi Özışık, Süleyman Özışık, Veyis Ateş’in e ortalarında bulunduğu biroldukça isimle ilgili görüntüler yayınlayan Sedat Peker vakit zaman yer değiştirmek zorunda kaldığını da anlatmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili de görüntü yayınlayacağını duyuran lakin AB Lideri Joe Biden ile görüşmesinin daha sonrasına ertelediğini söyleyen Peker, son olarak yemin ettiği 10. görüntüyü yayınlayamamıştı. (HABER MERKEZİ)