Furkan Vakfı Lideri Kuytul: Adana’daki polisler MHP’nin denetimindeydi

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Furkan Vakfı Lideri Kuytul: Adana’daki polisler MHP’nin denetimindeydi Adana’da Furkan Vakfı üyelerinin aksiyonuna yönelik polis saldırısı hakkında konuşan vakıf lideri Alparslan Kuytul, “Polislerin aslına bakarsanız büsbütün MHP’nin denetiminde olduğunu bilmeyen yok. aslına bakarsan bize saldıran polislerin hepsinin bıyığından da MHP’li oldukları belliydi” dedi. “Nevşin Mengü Soruyor” programına katılan Furkan Vakfı Lideri Alparslan Kuytul, Furkan Vakfı’nın polisi provoke ettiği tezlerine ait “(İçişleri Bakanı) Süleyman Soylu, açık söz edeyim, açıkça palavra söylüyor” diye konuştu. “senelerdan beri bize boyun eğdirmek istiyorlar. Boyun eğdiremedikleri için çıldırdılar ve bunu yaptılar” diyen Kuytul, “Yoksa biz hiç bir vakit polisi provoke etmedik, hiç bir vakit tahrik etmedik. bu biçimde beşerler değiliz” tabirlerini kullandı.

hiç bir vakit devlet ortasında ya da haricinde bir tarikat ya da cemaatten bu biçimde bir akınla karşılaşmadığını söyleyen Kuytul, şöyleki devam etti: “Bu son hadisede, hepiniz gördünüz. Olayı büsbütün MHP üstlendi. Polislerin esasen büsbütün MHP’nin denetiminde olduğunu bilmeyen yok. aslına bakarsanız bize saldıran polislerin hepsinin bıyığından da MHP’li oldukları muhakkaktı. Özel bir grubu kurmuşlar, hepsi birebir görüşte ve hayli doldurmuşlar gencecik çevik kuvvet polislerini. Bizim hakkımızda iftiralar atarak o genç polisleri oraya getirip bize saldırttılar.”

‘AK PARTİ ARTIK GÜCÜNÜ KAYBETTİ’

Kuytul “Baştan beri biz bu işin içerisinde kendine devlet diyenlerin olduğunu biliyoruz ve Türkiye’de gücün kimlerin elinde olduğu da muhakkaktır. AKP’nin de artık gücünü kaybettiği belli” dedi. “Türkiye’de devletin ne olduğunu kimse bilmiyor. Bu devlet siyasetini kimler tayin ediyor, kendilerini ortaya koysunlar” diyen Kuytul, “Cumhurbaşkanı’nı devlet olarak görmüyorlar, hükümeti devlet olarak görmüyorlar. Bu yapılanların hepsini devletin yaptığını söylüyorlar” sözlerini kullandı. Kuytul, 2018 yılında tutuklandıktan kısa mühlet daha sonra Becerikli Ünal’ın “Alparslan Kuytul’a hükümet değil devlet müdahale etti” söylemiş olduğini belirtti. Kuytul “Bu devletin kim olduğunu onlar açıklasın” diye konuştu.

Polisin hükümete değil devlete bağlı olduğu istikametinde kamuoyunda açıklamalar olduğuna dikkat çeken Kuytul, “Bizim bildiğimiz polis İçişleri Bakanlığı’na bağlıdır. İçişleri Bakanlığı da hükümetin bir üyesidir ve Cumhurbaşkanlığı’nın buyruğundadır, Cumhurbaşkanlığı’na bağlıdır. Lakin demek ki durum o denli değil” sözlerini kullandı. Kuytul şeriat isteyip istemedikleri sorusuna verdiği cevapta İslam Medeniyeti’ni istediklerini, bunun İslam’ın kanunlarının yanı sıra insani ve ahlaki pahalarını de kapsadığını söylemiş oldu.

Kamuoyunda Gülen yapılanması ile bağlı olduğu tezler hakkında da Kuytul “Şu anki hükümet, Cumhurbaşkanı bile vaktinde onlarla beraberydi. Ben hiç bir vakit onlarla bir arada olmadım. Ben 1998’de onları epeyce şiddetle eleştirmiş birisiyim. Allah’ın tohanımı yiyeceksiniz, yaptıklarınız yanınıza kalmayacak demiş birisiyim. 2000’li senelerda da buna emsal konuşmalarım var” diye konuştu. Kuytul, “aslına bakarsan 15 Temmuz’da da darbeyi lanetlemiş birisiyim. Onlar beni esasen hiç sevmezlerdi. Ben onlara yapılan zulmü, haksızlığı dillendirdiğim için bu biçimde iftira atıyorlar” dedi. “Bana dört örgütü yamamaya çalıştılar, bu biçimde bir insan var mı dünyada? Hem FETÖ hem PKK tıpkı zamandaAŞ hem El Esas bu biçimde bir insan var mı dünyada?” tabirlerini kullanan Kuytul, bu örgütlerle hiç bir münasebetinin olmadığını belirtti. (Kaynak: DW Türkçe)