Fifpro, FIFA'yı uyardı: Dünya Kupası'nı veya dava açmaya hazır kulüpleri durdurun – Futbol

SeviYorum

New member
19 Eki 2020
1,184
0
0
Orada FifProuluslararası futbolcular birliği bir tane yazdı FIFA'ya mektup Dünya Futbol Federasyonu'na karşı yasal işlem başlatmakla tehdit etti. Nedeni? Giderek tıkanan takvime yeni müsabakaların ve dolayısıyla daha fazla karşılaşmanın eklenmesi.

Kulüpler Dünya Kupası 2025, işleyiş şekli ve katılmaya hak kazanan takımlar. Inter ve Juve iki İtalyan

13 Mart 2024

Yeni Dünya Kulüpler Kupası gözümüzde

FIFA, “müsabakalara ve ticari çıkarlara fayda sağlayan tek taraflı kararlar” aldığı için eleştiriliyor; Kulüpler Dünya Kupası gelecek yıl ilk kez sahneye çıkacak 32 takıma genişletildi. Mektup, örgütün imzasını da taşıyor Dünya LigleriFIFA'nın maç eklemeye devam etmesinin ve oyuncuları ve ligleri uyum sağlamaya zorlamasının “doğası gereği saldırgan” olduğunu söylüyor.

FIFA kararı gözden geçirmeye davet edildi

FIFA geliyor yeni Kulüpler Dünya Kupası'nı yeniden planlamaya davet edildi Haziran 2025'te Amerika Birleşik Devletleri'nde oynanacak. Bir ay sürecek turnuva, ertesi yıl Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Meksika'nın ev sahipliği yapacağı 48 takımlı ilk Dünya Kupası'nın stadyumlarını ve lojistiğini test edecek. Sendikalar ve ligler ayrıca, dünya futbolunun yönetim organının “kararını gözden geçirmesini” ve bu yıl Aralık ayında yapılması planlanan ve altı ay sonra Dünya Kulüpler Kupası'nda oynayacak aynı kıta şampiyonlarının yer aldığı Kıtalararası Kupa'nın etkin bir şekilde kaldırılmasını istiyor.

Bangkok'taki yönetim kurulu

Gelecek hafta Bangkok'ta yapılması planlanan Yönetim Konseyi öncesinde Dünya Futbol Federasyonu üzerinde baskı oluşturmayı amaçlayan mektupta, “Fifa, liglerin ve birliklerin bu konuyla ilgilenmeye yönelik defalarca yaptığı girişimleri görmezden geldi.” ifadesi yer alıyor. Tayland'da. “FIFA, bir sonraki konseyde sorunları resmi olarak çözmeyi taahhüt etmeyi reddederse, üyelerimize, çıkarlarını proaktif bir şekilde korumak için hem bireysel hem de kolektif olarak kendilerine sunulan seçenekler konusunda tavsiyelerde bulunmak zorunda kalacağız. Seçenekler arasında FIFA'ya karşı yasal işlem başlatılması da yer alıyor ve bu konuda harici hukuki tavsiyelerde bulunduk.” FifPro ve Dünya Ligleri, “Oyuncular, ciddi sakatlanma riskleri ve sağlıkları ile temel hakları üzerinde olumsuz etkilerle birlikte sınırlarının ötesine itiliyor” uyarısında bulunuyor.