‘Evini korudu’ denilen Manavgat Belediye Lideri Şükrü Sözen, yanan konutunu paylaştı

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
‘Evini korudu’ denilen Manavgat Belediye Lideri Şükrü Sözen, yanan konutunu paylaştı Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınları devam ederken, Belediye Lideri Şükrü Sözen’in alevleri konutundan uzak tutmak için belediye araçlarını kullandığı tezi toplumsal medyada gündem oldu. Yangından en çok etkilenen yerleşimlerden biri olan Kalemler Mahallesi’nde yanmayan tek yerin kendi konutu olduğu tenkitlerine cevap veren Sözen, meskeninin de yandığını belirterek yanan meskenin manzaralarını toplumsal medya hesabında yayınladığı bir görüntüyle paylaştı.

KAMPANYA BAŞLATILDI

Toplumsal medya hesabından Sözen’i amaç alan eski AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, “Köy yanarken Şükrü Sözen’in malikanesi, yangından ziyan görmemesi için belediyenin tüm ekipmanlarıyla korunmuş ve kendisi hala gorevde” paylaşımı yaptı. Birtakım medya organlarında gündeme getirilen argümanlarla ilgili toplumsal medyada kampanya başlatıldı.

‘ŞOV YAPMAK İÇİN GELDİ’

AK Partililerin savlarına evvel yaptığı yazılı bir açıklamayla cevap veren Sözen, “Eski bir milletvekili olan Gökçen Özdoğan Enç, yangın denetim altına alındıktan daha sonra 12. günde, gösteri yapmak için bölgeye geldi. Yaraları sarmak yerine şahsıma yönelik başlatılan karalama kampanyasının temel ögesi olmasını şaşkınlıkla izliyorum. Halk bizleri tanıyor. Ben bu kentte doğdum. Yaşadığım bu kenti ölesiye seviyorum. bu biçimdesine acı duyduğum, kentimle ilgili içimin yandığı süreçte benim hassasiyetlerimi yapmacık gözyaşları olarak nitelendirmek insanlıktan uzak bir fikirdir. Siz ve sizin klavyeleriniz, zihniyetiniz bu hisleri anlayamayacak kadar yapmacık” dedi.

‘KÖPEKLERİM İÇİN KONUTA GİTTİM’

İlçede günlerce süren yangınlar sırasında söndürme çalışmalarının uyumu için alanda olduğunu hatırlatan Şükrü Sözen, alevlerin yaklaştığını haber aldığında konutuna gittiği anları şöyleki anlattı: “Büyük yangın felaketi 28 Temmuz tarihinde öğlen saatlerinde Kalemler Mahallesi’nde bahçemizin bulunduğu bölgenin yaklaşık 2 kilometre üstünde başladı. Yangının bahçemize sıçradığı haberini alınca bölgeye ulaştım. Yangın büsbütün her yeri sarmıştı. Konutumuzun çatısı, depomuz ve ağaçlarımız yanmaya başlamıştı. Daha fazla müdahale edemeyeceğimizi anlayıp oradan uzaklaştık. Lakin daha sonradan fazlaca sevdiğim 3 köpeğimin de yangın alanında olduğunu hatırlayarak çalışanlarımızla birlikte geri döndük. Onlar yanarsa vicdan azabı çekerim diye hayvanlarımın güvenliğini sağladım.”

‘BELEDİYE ARACI KULLANMADIM’

“O ortada rüzgarın taraf değiştirdiğini fark ettik. Daha evvel bahçeye kurduğum yangın hidrantları sistemi ve jeneratörlerimizi çalıştırarak kendi imkanlarımızla, çalışanlarımızla birlikte yangını söndürdük. Bu çabamız sırasında Manavgat Belediyesi hizmet aracı yahut rastgele bir itfaiye aracı asla misyon yapmamıştır. Haberlerde geçen, ‘Yangın anında hendeklerin kazıldığı, etrafının temizlendiği, itfaiye araçları getirtildiği’ asla yanlışsız değildir. çabucak sonrasında da traktörümün gerisine taktığım ilaç makinesiyle sulama ve soğutma süreçlerini gerçekleştirdik. Günün sonunda gelen tek bir arazözle de etrafımızdaki 4-5 komşu konutun soğutma süreçlerini gerçekleştirdik. Bizim uğraşımızla o meskenler az hasarla yangını atlattı.”

Tezlerle ilgili açıklama yapan CHP Antalya Vilayet Lideri Nuri Cengiz ise, “Felaket bitti, siyaset başladı. Yangın ve bölge hakkında en kapsamlı bilgiye sahip Manavgat Belediye Liderimizi toplantılara dahi çağırmadıkları üzere, gece gündüz verdiği çabayı de karalamaya çalıştılar. Paylaşılan harita manzaraları de meskenin sadece tek bir cephesinde ağaçlar bulunduğunu gösteriyor. Başka cephelerde yangın ihtimali olmayan düz arazi yer alıyor. Ayrıyeten meskenin etrafında doğal olarak ağaçlarla meskenin irtibatını kesen yol bulunmaktadır. Yangın esnasında yol açılmış olması kelam konusu değildir” sözlerini kullandı.

KAMERA KAYITLARI YAYINLANDI

Manavgat yangınının başladığı 28 Temmuz günü alevlerin ulaştığı Kalemler’deki konutunun kamera kayıtlarının yayınladığı manzaralarda Sözen’in dış kapıya gelişi, köpeklerini dışarı çıkardığı ve kendi bahçesinde yer alan hidrantlardan çekilen hortumlarla yangının söndürülmeye çalıştığı anlar yer alıyor. Alevlerin Sözen’in bahçesine ulaştığı ve bahçe ortasındaki yangının söndürülmeye çalışıldığı dakikalar kamera kayıtlarına yansırken, konutun yanan alanlarında yapılan çekimler de gösterildi.

KOMŞULAR TEZLERİ YALANLADI

Sözen’in karşılık görüntüsünde bölgedeki komşuları da konuştu. Lider Sözen’in gece 3’te su tankeriyle gelip bütün bölgeye yardımcı olduğunu söyleyen bir komşusu, “Ben sabaha kadar buradaydım. Belediyenin 7 aracının burada olduğu savları asla gerçek değil” dedi. Komşulardan biri, “Şükrü Sözen oraya arazöz yığmış, iş makinesi yığmış’ diyorlar. Bu hakikat değil” derken öbür komşusu da, “Başkan, alevlerin içine girip benim meskenimi yanmaktan kurtardı. Lütfen yaşadığımız felaketle ilgili siyaset yapmayın” diye konuştu.