Eski bir duvar resmini yeni bir köpek ve kediyle yenilemek

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,490
0
0
Eski bir duvar resmini yeni bir köpek ve kediyle yenilemek
Günaydın Bugün Salı. Bugün SoHo’daki eski bir duvarın neden yeni, eski bir görünüme kavuştuğunu öğreniyoruz. Ayrıca, Hudson Nehri altında demiryolu yolcularının bir asırdan fazla süre önce inşa edilmiş iki harap tüpe olan bağımlılığını sona erdirecek yeni bir demiryolu tüneline doğru atılan ilk adımlara ilişkin ayrıntıları da öğreniyoruz.

Robert Frost ünlü bir şiirinde “Duvarları sevmeyen bir şey vardır” diye yazmıştı. Ancak 112 Prince Street örneğinde, özel bir duvar türüne karşı büyük bir sevgi var gibi görünüyor.

Bir zamanlar bir cibinlik imalatçısının ve bir iç çamaşırı imalatçısının ikamet ettiği bir binanın yan tarafındaki duvar. Artık bina, milyonlarca dolar değerindeki dairelerin bulunduğu bir kooperatiftir.

Sanatçı Richard Haas’ın binanın yan tarafındaki duvarı 75 fit genişliğinde ve beş kat yüksekliğinde bir dış mekan tuvaline dönüştürmesinden bu yana neredeyse 50 yıl geçti. Yaptığı duvar resmi, ön taraftaki köşedeki dökme demir cephenin devamı gibi görünüyordu.

Haas’ın duvar resmi, yukarıdaki fotoğrafta da görüldüğü gibi (2015’ten itibaren) zamanla bozuldu, ancak kendisi yakında yeniden boyanacağını söylüyor. İskeledeki boyacılardan oluşan bir ekip, 55 yapay pencereyi hayata döndürmeye hazır. Her kat, Haas’ın 1970’lerde kullandığıyla aynı tipte, dört galon su bazlı boya gerektiriyor.

Bu, dört ressamın normal yağlı verniklerden daha hızlı çalışması gerektiği anlamına geliyor. Haas’ın duvar resmini yeniden oluşturmak için yaklaşık üç hafta harcaması beklenen ekibe liderlik eden Robin Alcantara, yağ bazlı boyanın daha yavaş kuruduğunu söyledi.

Sonuç, Haas’ın çizdiğiyle neredeyse aynı olacak, ancak tam olarak değil. Haas, o dönemde binanın sakinlerinden birine ait olan bir kediyi boyadı. Yenileme çalışmaları sonucunda binada yaşayan iki hayvan daha eklendi: Halep, Suriye’den kurtarılan bir köpek ve bir kedi.

Yıllardır duvar resminin solacağı korkusundan sonra yeniden boyama çalışmalarının devam ettiği haberi, korumacılar için hoş bir haberdi. David W. Dunlap, 2015 yılında Haberler’ta binanın zamanla hasar gördüğünü ve üçüncü kata çıkan grafiti vandallarının olduğunu yazdı. Birkaç kat yukarıda Haas’ın boyadığı pencereler ve sütunlar gitmişti. Haas, “onu bir şekilde kurtarma ihtiyacı konusunda çok güçlü hissettiğini” söyledi.

Binanın duvar resmini onarmaya gücü yetmezdi; 2015 yılında tahmini maliyet 150.000 ila 250.000 ABD Doları arasındaydı. Haas, kâr amacı gütmeyen bir kuruluşun, başlangıçta Dumbo haline gelen endüstriyel Brooklyn mahallesini canlandıran çalışmalarıyla tanınan emlak geliştiricisi David Walentas’tan 100.000 dolar topladığını söyledi.

Haas, 1890 tarihli binanın duvarını boyayan ilk kişi değildi. Tabela ressamları 1940’lı yıllarda oradaydı ve porselen ithal eden bir firmanın varlığına dikkat çekmişlerdi. Haas, geldiğinde önceki işaretlerin kaybolduğunu söyledi. Haberler mimarlık eleştirmeni Ada Louise Huxtable, “kent duvarları, şehrin büyüklüğünden umutsuzluğuna kadar uzanan hikâyeyi anlatır” dediğinde bir açıklama yapmak istedi.

Haas bana, “SoHo binalarının ve cephelerinin çok sayıda baskısını yapmıştım ve o bölgede iyi bir üne sahiptim” dedi ve “ve tabii ki İtalya da dahil olmak üzere Avrupa’ya yaptığım birçok gezide mimarların nasıl çalıştığını gördüm.” ve oradaki ressamlar Rönesans döneminde mimari cepheler tasarlamış ve bulundukları şehirleri güzelleştirmişlerdi. Newcastle’a kömür getirmedim ama yaygınlaşan ve kaybolan bir kavramı New York’a geri getirdim.”

Çabaları, kendisini kamusal sanat eserlerini sipariş etmeye adamış ve şehrin kültürel işler departmanının ilk müdürü Doris Freedman tarafından yönetilen Şehir Duvarları tarafından desteklendi. Haas çizimler yaptı ve ofisi o dönemde binada bulunan bir mimarla çalıştı. Şehir Surları, kış ortasında binaya iki tabela boyacısı gönderen bir firmayı işe aldı. Huxtable bunu “trompe l’oeil zaferi” olarak nitelendirdi.

Haas, Phoenix’ten Philadelphia’ya kadar boş duvarlara renk ve mizah kattı. Ancak Prince Street’in yeniden boyanmasına hazırlanırken, belki de en önemli üç eseri New York’un Yonkers kentinde yaratıldı (sadece bir tanesi kaldı).

Kitle fonlaması projelerine ve özel komisyonlara odaklanmak için 2020’de Blazay LLC’yi kurmadan önce reklam duvar resimleri üzerinde çalışan 30 yaşındaki Alcantara, “Bu bana büyük ölçekli duvar resimleri yapma konusunda ilham verdi” dedi. “Yonkers’ta büyüdüm.”

Hava durumu

Çoğunlukla güneşli, hafif esintili bir gün bekliyoruz. En yüksek 82 seviyesi bu akşam 70 civarına düşecek ve gece yarısından sonra fırtına riski ortaya çıkacak.

ALTERNATİF OTOPARK

Cumartesi (Roş Aşana) tarihine kadar geçerlidir.

2005’ten bu yana Hudson Nehri’nin altına bir demiryolu tüneli inşa etme çalışmalarını takip eden Patrick McGeehan, çalışmaların yakında New Jersey’de yeniden başlayacağını, tünelin kendisinde değil, Kuzey Bergen’deki Tonnelle Bulvarı’nı geçen bir otoyol köprüsünde çalışmaların artacağını söylüyor. . Bu, köprünün altında, eninde sonunda kayalık çitleri aşıp nehrin altına girecek dev makineler için yer açacaktır.

Köprü için 47,3 milyon dolarlık bir sözleşme Pazartesi günü onaylandı.

Bunların hepsi size tanıdık geliyorsa bunun nedeni ulaşım planlamacılarının daha önce burada bulunmuş olmasıdır. 2010 yılında, New York’a mevcut bir demiryolu tüneline erişim sağlamak için Kuzey Bergen’de esasen aynı şeyi yapma çalışmaları zaten sürüyordu. Bu proje, o zamanlar New Jersey valisi olan ve şu anda Cumhuriyetçi başkan adayı olan Chris Christie tarafından iptal edildi. Maliyet aşımlarından endişe duyduğunu söyledi.

Proje planlandığı gibi ilerlemiş olsaydı, yeni bir tünel birkaç yıldır faaliyette olacaktı.

BÜYÜKŞEHİR günlüğü

Keyifli sürüş

Sevgili günlük:

Güzel, güneşli bir haziran sabahıydı ve iş için İtalya’dan New York City’deydim.

47. Caddeye gitmek için Central Park yakınındaki otelimden taksi çağırdım. Taksi şoförünün camları açıktı ve Beşinci Cadde’ye doğru gidiyorduk. Gökdelenleri, mavi gökyüzünü ve taksiyi dolduran büyük, güçlü güneşi hatırlıyorum.

Sürücü muhtemelen 60’lı yaşlarındaydı ve mutlu, konuşkan bir ruh hali içindeydi, bu da aramızda dostça şakalaşmaya yol açtı. O Rusyalıydı ve ben de biraz Rusça konuşuyordum, bu yüzden ikimiz için de güzel bir yolculuk olduğunu düşünüyorum.

Kırmızı ışıkta durduğumuzda aniden arabasının kapısını açtı, taksiden atladı ve kalabalık kaldırıma doğru koştu.

Onu hiçbir yerde göremedim. Koltuğumun kenarına sindim ve yeşile dönmesinden korkarak kırmızı ışığa baktım. Sonra dikiz aynasına baktım ve arkamızdan gelen arabalardan endişelendim.

Taksi boşta durmaya devam etti ve ben hâlâ şoförünü bulamadım. Sonra yayaların arasında bir boşluk oluştu ve onun kendi yaşlarında bir kadına sarılıp öptüğünü gördüm.