Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu görüntüsü

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu görüntüsü Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplumsal medya hesabından, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun çeşitli vakit içinderda hükümete yönelik tenkitlerini lisana getirdiği görüntülerini kolaj halinde paylaştı.

Erdoğan paylaşımına “Milletimizi, her fırsatta kendisini tehdit eden bu vesayetçi zihniyetin insafına bırakmayacağız…” notunu ekledi.

‘ERDOĞAN SANA SÜKÛT GEREK’

Bu ortada Kemal Kılıçdaroğlu bu sabah Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın “Çalar Saat” programında yaptığı açıklamaların bir kısmını toplumsal medya hesabından paylaştı.

Kılıçdaroğlu paylaştığı görüntüye, “Ağzından çıkan her söz, halkımıza fakirlik olarak geri dönüyor. Kelamın yıkım getiriyor Erdoğan, sana biraz sükût gerek. Ta ki o seçim sandığını önümüze koyana dek” notunu düştü.

Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı görüntüdeki konuşması şu biçimde:

“Konuştukça dolar niçin yükseliyor, niçin Türk Lirası kıymet kaybediyor. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı konuştuğu vakit iktisat allak bullak olur mu? Konuştukça batırıyorsun ülkeyi, konuştukça. Allah aşkına bir sus.

Bilerek konuşsa eyvallah diyeceğim. Vallahi iktisat de bilmiyor. Bakın yemin ediyorum. İktisat denen bir bilim var; bir para siyaseti var, bir maliye siyaseti var. Maliye siyasetinin haberi bile yok. Bütçe getirdiler Meclis’e bütçe aslına bakarsan eskidi. Öngördükleri dolar kuru iki sene daha sonrasını geçti. Kimse önünü goremiyor, endüstrici önünü goremiyor, çiftçi önünü goremiyor. Türkiye üretimden koparılıyor. ‘Türkiye’yi fakirleştirelim, epeyce yoksul olsun, Türkiye’nin fakirliğini satalım, bize döviz gelsin.’ Allah aşkına hangi iktisat kitabında yazıyor bu. Ben kitabını yazdım diyor; Allah aşkına söyle hangi kitap bu.” (HABER MERKEZİ)