Erdoğan ve muhalefet önderleri 30 Ağustos için Anıtkabir’de

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Erdoğan ve muhalefet önderleri 30 Ağustos için Anıtkabir’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nde Anıtkabir’e ziyarette bulundu. Zafer Bayramı’nın 99’uncu yılı kutlamaları kapsamında, birinci merasim Anıtkabir’de düzenlendi. Merasim, devlet erkanının Aslanlı Yol’da yürüyüşüyle başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki kortejde, TBMM Lideri Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli, DÜZGÜN Parti Genel Lideri Meral Akşener, yüksek yargı organlarının liderleri, kumandanlar, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve öbür devlet erkanı yer aldı.

Erdoğan, Atatürk’ün mozolesine ay yıldız motifli çelengi bıraktı. Hürmet duruşunun akabinde İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, sonrasındasında Misak-ı Ulusal Kulesi’ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deftere şunları yazdı:

“Aziz Atatürk; bağımsızlığımıza giden yolun altın halkalarından Büyük Zaferin 99’uncu yıl dönümünde bir defa daha huzurunuzdayız. Bu tarihi günde zatıalinizi ve aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Türkiye’yi bizlere çizdiğiniz maksatlar doğrultusunda parlak bir geleceğe taşıyoruz. Savunma sanayiinde attığımız adımlarla milletimizin göz bebeği olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin caydırıcılığını her alanda daha da artırıyoruz. Demokraside, adalette, hak ve özgürlüklerde hayata geçirdiğimiz ıslahatlarla, cumhurla, cumhuriyetimiz içindeki bağı tahkim ediyoruz. Emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti emin ellerdedir. Ruhun şad olsun.”

KILIÇDAROĞLU: MİLLETİMİZE KELAM VERİYORUM, BAŞARACAĞIZ

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da 30 Ağustos Zafer Bayramı ötürüsıyla yaptığı yazılı açıklamada şu tabirleri kullandı:

“’Ya istiklal ya ölüm!’ diyerek yola düşen, tüm imkansızlıklara karşın bağımsız bir Cumhuriyet kuran Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının birinci işi, egemenliği kayıtsız kuralsız millete devretmek olmuştur.

Bugün bizlere düşen de 98 yıl evvel kurulan Cumhuriyeti, demokrasi ile taçlandırarak ülkemizi kalkındırmanın yanı sıra, mazlum halklara da umut ışığı olmaktır. Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da yaşanan gelişmeler, İslam coğrafyasında bitmek bilmeyen kardeş hengamesi, bu zorunluluğun en açık ispatıdır. Bölgemizin huzura kavuşması, Türkiye Cumhuriyeti’nin “Demokratik, laik, toplumsal hukuk devleti” unsuruna sıkı sıkıya bağlı olmasından geçmektedir.

Demokrasi çabası sıkıntı bir seyahat olsa da hiç kimsenin ümitsizliğe kapılma hakkı yoktur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk gayret rotasını “Zafer ‘Zafer benimdir..’ diyebilenindir. Muvaffakiyet ise ‘Başaracağım.’ diye başlayarak sonunda ‘Başardım’ diyebilenindir.” kelamıyla çizmişti.
Milletimize kelam veriyorum. Kararlıyız, başaracağız! Cumhuriyetimizi, ne değerine olursa olsun, demokrasi ile taçlandıracağız!

Özgürlük ve bağımsızlığı karakteri sayan, millet egemenliğine gönülden bağlı Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarını hürmetle anıyorum. Tüm şehitlerimize rahmet diliyor, demokrasi ve özgürlük kahramanlarına şükranlarımı sunuyorum. Halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yürekten kutluyorum.” (HABER MERKEZİ)