Elektrik kesilince teneffüs aygıtına bağlı çocuk vefat etti

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Elektrik kesilince teneffüs aygıtına bağlı çocuk vefat etti Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Nêrwan köyünde elektrik kesintisi niçiniyle kronik akciğer hastası olan ve teneffüs aygıtına bağlı 4 yaşındaki Ali Şiddetli hayatını yitirdi. Çocuğun annesi Kubar Şiddetli (35), “Elektrikler kesilmeseydi, oğlum ölmeyecekti” diyerek reaksiyon gösterdi.

‘HER GECE BAŞINDA NÖBET TUTUYORDUK’

Anne Güçlü, 5 Aralık gecesi yaşanan elektrik kesintisi niçiniyle teneffüs aygıtına bağlı oğlunun hayatını yitirdiğini belirterek, “Oğlum kronik akciğer hastasıydı. Mama ile besliyordum. 3 yıl 3 ay teneffüs aygıtına bağlı bir biçimde yaşadı. Sık sık elektrik kesintisi yaşanıyordu. Her gece eşimle, oğlumun başında nöbet tutuyorduk. Jeneratör çalıştırarak oğlumun nefes almasını sağlıyorduk. Elektrikler kesildiği yahut kullandığımız jeneratörün akaryakıtı kalmadığı vakit oğlum morarıyordu. Apar topar aygıtlarıyla birlikte elektriği olan konutlara yahut ilçe merkezine gdolayıyordum” tabirlerini kullandı.

Yaşanan elektrik kesintileri karşısında oğlunu yaşatabilmek için jeneratöre akaryakıt doldurup çalıştırdıklarını anlatan Güçlü, “Ne vakit odanın penceresini açsam akaryakıt kokusu içeriye giriyordu ve bundan rahatsız oluyordu. Oğlum teneffüs aygıtı olan Bipap’a bağlı idi. Fakat elektrikler gittiği için kullanamıyordum. Şayet elektrikler olsaydı oğlum ölmeyecekti” dedi.

‘BAŞKASININ ÇOCUĞU ÖLMESİN’

Köyde Ali üzere hasta öteki çocukların da olduğunu lisana getiren Şiddetli şunları söylemiş oldu: “Oğlumun mevti üzerinden 20 gün geçti, hala elektrikler gittiği vakit korkuyorum ve o hisleri bir daha yaşıyorum. Benim oğlum bu yüzden öldü, ancak oburunun çocuğu ölsün istemiyorum.”

Zorlu’nun komşusu Leyla Saruhan (55) da Ali’nin vefatına elektrik kesintilerinin niye olduğunu belirterek, “Elektrik olmadığı için teneffüs aygıtına bağlı olan Ali ömrünü kaybetti. Köyde engelli ve hasta beşerler var. Bu elektrik kesintisi yüzünden çok zorluk çekiyorlar” halinde konuştu. 21 Aralık’ta da Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde bronşit hastası olan 2 yaşındaki Yunus Emre elektrikler kesildiği için vefat etmişti. (MA)