“Dünya çapında bir garson masaya geldi ve grubu seçti.”

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,463
0
0
“Dünya çapında bir garson masaya geldi ve grubu seçti.”
giriiş

Sevgili Günlük:

2000'li yılların başıydı. Bir gecede, o zamanlar Hudson Nehri boyunca sessiz sokaklarda gizlenmiş karanlık, kalabalık kulüplerde dans eden bu New York'tan birine onlara katılma davetlerine karşı çıkmıştım.

Yoğun, tersiz grup deneyimleri bana hitap etmedi.

Bir noktada teslim oldum ve günde altı saat geçirdim. Sihirdi. Bagajımı buldum.

İlkbahar sabahı Manhattan'ı kırdığında, yedisi kulübü bıraktık, ayak puanını, terli, hevesli ve bitkin düştü ve daha sonra kahvaltı için yakındaki bir akşam yemeğine katıldık.

Gizli bir kardeşliğin ağır ayinlerini başlattığım ve gömdüğümü hissettim. Şimdi bu adamlardan biriydim.

Dünya çapında bir garson masaya geldi ve grubu dışarı itti.

“Ah, köpek yavrusu!” dedi. “Köpek yavrusu! Sana ne oldu? Verandadan geldin ve büyük köpeklerle mi oynadın?”

Başını salladım.

“Tek kelime söyleme,” dedi. “Tam olarak neye ihtiyacın olduğunu biliyorum.”

Diğer altı emri aldı ve mutfağa gitti. Birkaç dakika sonra geri döndü ve bana çırpılmış yumurta, birkaç pastırma şerit, kavrulmuş simit ve büyük bir bardak kızılcık suyu ile bir tepe getirdi.

Hayatımın en iyi kahvaltısıydı.

– Gary Clinton

Tiramisu

Sevgili Günlük:

Oval çanağı bize doğru itti, plakanın kenarında bekleyen mükemmel temiz bir sütun sütunu, doğrudan kalplerimize yönlendirilen ladyfingers ve maskarpondan yapılmış bir ok.

Ona baktık, sonra ona baktık, sonra karışıklıktan ibadete kadar gelişen barmen yüzüne baktık.

“İşte,” dedi bir Cumartesi akşamı Carroll Gardens'ta bir İtalyan yemeği yediğimizde omuz olduğum yabancı. Tiramisu tabağına işaret etti (iyi, Tiramisu tabağımız). “Deniyorsun.”

Sadece birkaç dakika önce, arkadaşımdan kendime isterken gözlerimle tabakta işaret etmiştim.

İkimiz de talihsiz, özlemli bir görünüm paylaşmıştık: bir tatlı almalıydık. Şimdi bize bir başkasının son ısırığı teklif edildi.

Barmenden bir kaşık istemesini istemekten neredeyse korkuyordum. Bu tür parçalara izin verildi mi?

Çok sert düşünmeden önce, parlak gümüş kaşıklar tezgahın üzerinde durdu, sonra ellerimizi okşadı ve sonra bir Olimpik dalgıç lütfu ile puding ve sonra açık ağzımızda tatmin edici bir şekilde battı.

Sahibinin babasının her sabah kasabaya geldiği ve Tiramisu'yu elle yaptığı ortaya çıktı.

– Jordana Hope Bornstein

Lezzetli değil mi?

Sevgili Günlük:

Marilyn, sen öldün ama yaşıyorum
U -bahn Pas üzerinde dur
U -bahn -Rost'unuz
Güneybatı köşesinde
52. ve Lexington
Herhangi bir tür belirtisi yok
Anısına dair hiçbir belirti yok
Damlalar, damlalar, damlalar, yağmur damlaları
Zoom, yakınlaştırma, koşuşturma ve koşuşturma
Hareket halindeki yeni Yorks
Ben ıslatılırken hatırlıyorlar
Daha önce yazdığınız şiirler
Köprüler üzerinde sevdim
Gigs'de okudum
Her zaman büyük bir cevap alır
Marilyn, sen öldün ama yaşıyorum
Bir Anı
Böylece hatırlayabilirsin
Yalnız gitmiyorsun

– Danny Klecko

güneş ışığı

Sevgili Günlük:

1975 baharıydı. 23 yaşındaydım ve altı aydan az bir süredir New York'taydım. Artgraft Strauss'ta sekreter olarak çalıştım ve “The Sunshine Boys” köşeye döndü.

Öğle yemeği molası sırasında Walter Matthau perişan bir cekette ortaya çıktı. Tüm cesaretimi topladığımda ondan bir imza istedim.

Neredeyse gülümseyerek ismimi sordu.

Panikledim. İki imza istemeli miyim? Bu çok fazla olur mu? Riski almamaya karar verdim.

“Ah, bu benim için değil,” dedim. “Annem için, Ruth.”

En iyi karanlık ışıltısını verdi, bir çizgi karaladı ve damgalı.

13 yıl önce öldüğünde annem hala bu imzayı aldı. Şimdi bende var.

– Amanda Sherwin

Yanılmak

Sevgili Günlük:

Kocam ve ben “iyi geceler ve iyi şanslar” görmek için New York'taydık ve bu vesileyle kendimi yapmıştım: elbise, saç, yap, mücevher, nefes kesici ama pratik olmayan beyaz bir ceket ve nadiren yıpranmış bir çift yavru kedi.

Tiyatroya gittiğimizde, bahar vaadi havadaydı ve iyimser hissettim. Kaydırdım. Sonra yavaş çekimde Broadway ve 44. Cadde'deki kirli kaldırıma daldığımı biliyordum.

Kocam bana yardım etmek için acele ettiğinde palto ve egom biraz bulutlu. Şaşırtıcı bir şekilde, iki genç adam yardım etmek için durdu.

Onlara teşekkür etmek için döndüğümde, biri gülümsedi.

“Hon,” dedi, “kesinlikle buna değdi! Bu ayakkabılar muhteşem.”

– Suzanne Schneck

Okumak için Tüm son girişler Ve bizim Gönderme Yönergeleri. Bizi E -Mail tarafından kullanın diary@Haber veya takip et
@Nytmetro Twitter'da.

Agnes Lee'nin çizimleri

New York'ta bir restoran içeren unutulmaz bir deneyim hakkında bir hikayeniz var mı? Lütfen aşağıya gönderin veya yorumlarda paylaşın. Orada olduğunuzda sohbete katılın.