DHS, Newark Ice protestosunda yer alan 3 yasa koyucu tutuklanabilir

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,456
0
0
DHS, Newark Ice protestosunda yer alan 3 yasa koyucu tutuklanabilir
İç Güvenlik Bakanlığı sözcüsü Cumartesi günü, üç Demokratik Kongre üyesinin, Newark'taki bir göçmen keşif tesisinden önce bir çatışmadan sonra, Trump yönetiminin Trump yönetiminin çevresindeki olayları hakkında Trump yönetimine karşı yeni ayrıntılar olarak ortaya çıktığını öne sürdü.

Üç yasa koyucu – New Jersey'den temsilci Bonnie Watson Coleman, Rob Menendez ve Lamonica McIver – Cuma günü, federal yasalar altında davrandıkları Kongre'yi ziyaret ettikleri bir tesiste. Tesis Delaney Hall, geçen hafta ilk mahkumlarını aldı ve sonuçta aynı anda 1.000 göçmen alacak.

Yasama organı Cuma öğleden sonra binadan ayrıldıktan kısa bir süre sonra, Newark Belediye Başkanı Ras J. Baraka, maskeli federal ajanlardan oluşan bir ekibin askeri yorgunluk ve üç yasa koyucu giydiği kısa ama değişken bir çarpışma haline geldi. Daha sonra şehirde ayrı bir Federal Göç ve Gümrük Otoritesine götürüldü ve beş saat sonra serbest bırakıldı.

Özel bir hapishane şirketine ait bir tesisin dışındaki halka açık bir bölgedeki devlet nedeniyle Bay Baraka'nın tutuklanmasına yol açan şey belirsizdir. Ancak gelişimin büyük bir kısmı, kolluk kuvvetleri ve yakınlarda protesto eden aktivistlerin videoları tarafından karşılanan gazeteciler ve kameralar tarafından kaydedildi.

İç Koruma Otoritesi sözcüsü Tricia McLaughlin, Cumartesi günü bir video kamera videosu “Kongre'nin bir kadın buz memuru da dahil olmak üzere buz icra memurlarımıza saldıran” olduğunu açıkladı.

Bölümün incelendiğini ve üç yasa koyucuya karşı iddianamenin “kesinlikle masada” olduğunu söyledi.

Bununla birlikte, Trump hükümetinin Fox News için yayınladığı videolar kesin bir şey gibi görünüyordu ve tanıkların ve Kongre üyelerinin yüzleşmesiyle ilgili raporlar hükümetin hükümetinden önemli ölçüde farklı.

Cuma günü, Bay Baraka'nın tutuklanmasından sonra, 80 yaşındaki Bayan Watson Coleman, Delaney Salonu kapılarında büyük bir grup yardımcı ve takipçinin merkezinde olan belediye başkanını tutuklamaya çalışan ajanlar tarafından tanımlandı.

Cumartesi günü MSNBC'de, “Sadece tutarlı ve tahtada – özellikle üniformalı insanlar arasında – kim olduğumuza ve belediye başkanına saygı duymadan saygı duymadan.” Dedi.

Şubat ayında Trump hükümeti, Başkan Trump'ın kitle hedeflerine ulaşmak için ülke çapında gözaltı kapasitesini genişletmek için acele ettiğinde Delaney Salonu'nu büyük bir gözaltı merkezine dönüştürmek için Geo Grubu ile 15 yıllık bir sözleşmeyi tamamladı.

O zamandan beri, Newark memurları bir federal mahkemeden önce, ülkenin en büyük özel hapishane şirketlerinden biri olan GEO grubunun geçerli bir doluluk sertifikası olmadığını savundular. Delaney Salonu geçen hafta mahkumları karşılamaya başladıktan sonra, vali için koşan bir Demokrat olan Bay Baraka düzenli olarak görünmeye başladı ve yangın memurlarının tesise girip denetlemelerini istedi.

Tesisin personeli bunu her reddettiğinde ve İtfaiye yetkililerine kod ihlali için bilet verdiğinde.

Federal memurlar ve bir Geo sözcüsü, belediye başkanının giriş talebi için yerleşik süreçleri göz ardı ettiğini söyledi. Ayrıca tesisin gerekli tüm izinlere sahip olduğunu ve belediye başkanının tekrarlanan ziyaretlerini siyasi bir dublör olarak tanımladığını söylediler.

Anlaşmazlık Cuma günü önemli ölçüde arttı.

O sabah Bay Baraka, Delaney Hall'a kabul etmek için geldiğini ve çocuklarından birini okula getirmeye gittiğini söyledi. Saatler sonra üç yasa koyucunun Delaney Hall turundan sonra tutmak istediği bir basın toplantısına döndü.

Bir güvenlik görevlisi Delaney Hall'un kapalı giriş kapısını açtı ve Bay Baraka'nın girmesine izin verdi, ancak içerideki Kongre temsilcilerine katılmasını şaşırttı.

Cumartesi günü Newark'ta Bay Baraka, “Bu mülkteyken orada davet edildim” dedi. “Birisi bana izin verdi. Çitlere tırmanmadım, kapıyı aşağı çevirmedim.”

Bay Baraka ve iki adjuvasına göre, o ve birkaç yardımcının istenmesi istenmeden önce bir saatten fazla bekledi.

Tutuklamayı yaşayan bir göçmenlik aktivisti olan Viri Martinez'in videosuna göre, o sırada Bay Menendez, Bayan Watson Coleman ve Bayan McIver, binadan ayrıldı ve belediye başkanının yanında durdular.

Grubunun ve video kayıtlarının iki üyesine göre, Bay Baraka, ayrıldığına dair birkaç soruşturmadan sonra söz verdi.

“Guy bana gitmem gerektiğini söyledi, gittim. Gittim,” dedi Bay Baraka Cumartesi günü.

Ancak, bir düzineden fazla federal ajan gol attı ve hala onu tutukladı, kelepçelere koydu ve onu uzaklaştırdı.

New Jersey Bölgesi'nin hüküm süren ABD avukatı Alina Habba, Bay Baraka'nın “ev koruması için soruşturmalardan kendisini kaldırması için birkaç uyarıyı göz ardı ettikten sonra tutuklandığını” söyledi.

Bayan McLaughlin, kaotik sahneyi, yasa koyucular, yardımcıları ve federal hükümetin tesisin hedefinin önünde kalabalık olan kolluk kuvvetleriyle “mafya” olarak nitelendirdi.

MSNBC'den Bayan Watson Coleman, “Hiçbir şey başlatmaya çalışmadık,” dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Bir şey yapmak için hiçbir şey denemedik. Belediye başkanını yasadışı tutuklamadan korumaya çalıştık.”

Fox News tarafından paylaşılan bir kameranın film materyali, yasa koyucuları ve tesisin çitinin dışındaki bir yetkiliyi gösteriyor. Bir noktada, Bayan McIver yorgunluk ve bir yüz maskesi için bir kolluk kuvveti ile temasa geçiyor gibi görünüyor.

Fox News tarafından da paylaşılan ikinci bir video, Bayan McIver ve birkaç kolluk kuvveti arasında sözlü bir anlaşmazlık yakalar. Sırtında bir arabaya karşı duran ve taktik ekipmanlarda memurlarla çevrili olan Bayan McIver duyulabilir: “Ma'am, sadece bana saldırdı.”

Videoda siz ve Bayan Watson Coleman, Bayan McIver durmadan ve memurlara dönmeden önce birkaç adım uzaklaşıyorsunuz.

“Böyle bir Kongre üyesiyle konuşamazsınız” diyor. “Ödeyeceksin.”

Bay Baraka, anların karakterizasyonuna ve gözaltına alındıktan sonra.

Cumartesi günü gazetecilere verdiği demeçte, “Bunların hepsi üretim,” dedi. “Medyaya tırmanıyorlar ve yalanlar, yalanlar, yalanlar ve yalanlar.”

Bir federal yargıçtan önce velayet geçirdiği yaklaşık beş saatin “aşağılayıcı” olduğunu söyledi.

Cumartesi günü, Bay Baraka'nın tutuklanması yerel bir siyasi parlama noktası haline gelmişti.

New Jersey yarışında Bay Baraka'nın Demokratik muhaliflerinden ikisi Vali – New Jersey Eğitim Derneği Başkanı Sean Spiller ve temsilci Josh Gotheimer – Delaney Salonu'nda Cumartesi günü erken yayınlandı ve gazetecilerle konuştu. Vali için koşan diğer üç Demokrat – Temsilci Mikie Sherrill; Steven Fulop, Jersey City Belediye Başkanı, New Jersey; Ve Senato'nun eski bir başkanı Steve Sweeney, Bay Baraka'nın açıklamalarda tutuklanmasını da kınadı.

Spiller, “Bu bir ülke olarak değil, kesinlikle bir devlet olarak kim olduğumuz değil,” dedi. “Çünkü şu anda insanların korktuğunu biliyoruz.”

Bay Gotheimer, kendisi ve Bay Spiller'in 10 Haziran'da ilkokulda rakip olarak orada olmadıklarını da sözlerine ekledi.

Gotheimer, “Demokrasinin koruyucusu olarak buradayız,” dedi. “Hepimiz kalkmak ve Donald Trump'a söylemeliyiz:” Sanmıyorum. “

Bay Baraka, dayanışma adaylarının sağlam ifade biçimleriyle eğlenmiş gibi görünüyordu.

“En iyisini yaptığına sevindim,” dedi bir kıkırdama ile.

New York'taki çeşitli yasa koyucular ve Demokratik Belediye Başkanı adayı Aşağı Manhattan'daki bir mitingde 100'den fazla göstericiye katıldı. Sözcü Bay Baraka'yı övdü ve şehir belediye başkanı Eric Adams'ı Trump yönetimi ile çalıştığı için kınadı.

Belediye Başkanı için koşan New York City kompotroller Brad Lander, “Belediye başkanlarına geldiklerinde oldukça kötü” dedi.

Eyalet meclisinde kraliçeleri temsil eden Belediye Başkanı Zohran Mamdani için bir başka aday da konuştu.

“Belediye Başkanı Baraka'nın bize söylediği şey,” dedi, “aşırılıkçılığa ılımlılıkla savaşamazsınız.”

Mark Bonamo Ve Nate Schweber Rapor raporları.