Davutoğlu’ndan Ahmet Hakan’a: Başbakanken diyebilir miydi?

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Davutoğlu’ndan Ahmet Hakan’a: Başbakanken diyebilir miydi? Gelecek Partisi Genel Lideri Ahmet Davutoğlu, Hürriyet Genel Yayın Direktörü Ahmet Hakan’ın Millet İttifakı ile görüşmeleri hakkında yazdığı yazıda kendisi için “küçük felaket” sözü kullanımına, “Acaba bu kelamları Ahmet Davutoğlu Başbakan iken kullanmış olabilir miydi” diye karşılık verdi.

‘BU KADAR ÇOK ÇİZGİ DEĞİŞTİREN KİŞİNİN YORUM YAPMASI PEK HAKİKAT DEĞİL’

Sunuculuğunu Cansu Canan Özgen’in yaptığı Blu TV’de yayınlanan 40 programına konuk olan Ahmet Davutoğlu, “Sayın Ahmet Hakan’ın gazetecilik hayatındaki çizgi değişimlerine bakarsanız ben bütün tenkitlere hürmet duyarım fakat, bu kadar hayli çizgi değiştirip iktidara bakılırsa bu kadar meyl etmiş kişinin, oburlarının felaketleri üzerine yorum yapması pek yanlışsız değil. Dediğim üzere her gazeteci beni eleştirebilir, dediğim üzere, hürmet duyarım” dedi.

‘AK PARTİ’DEN SAMİMİYET VE DÜRÜSTLÜK GÖRMEDİĞİM İÇİN AYRILDIM’

“Şu ana kadar hiç bir basın mensubuna, gazeteciye niçin beni eleştirdin diye soru sormadım lakin, onların da nezakete itina göstermesi gerekir” diyen Davutoğlu, “Acaba bu kelamları Ahmet Davutoğlu Başbakan iken kullanmış olabilir miydi yahut kullandığı kelamlar var idi ise bu biçimdeki hangi güç parametreleri ortasında kullanırdı? Bütün gazeteciler için bu geçerli bir sorudur. Beni özel ömrümle herkes tanır, benimle bağlantıya girenler de bilir, asla uzunluk aynası yahut bir kibir benim davranış kalıplarım ortasında kelam konusu değildir” sözlerini kullandı.

AK Parti’den samimiyet ve dürüstlük görmediği için ayrıldığını söyleyen Davutoğlu, “Hayatta bu manada risk üstlenmekten hiç çekinmedim, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kendisinin genel başkanlık yaptığı bir partiden ayrılarak, ihraç edilerek, çabucak sonrasında ayrılarak o partideki en yakın arkadaşlarına karşı hakikati haykıran öteki bir siyasi önder yoktur. ötürüsıyla, Sn. Akşener ve Sn. Kılıçdaroğlu’nu hafifçee almaktır bu sözler ve bu fotoğrafın doğurduğu rahatsızlıktır” dedi.

AHMET HAKAN: MİLLET İTTİFAKI’NA ŞİMDİDEN SABR-I CEMİL DİLERİM

Ahmet Hakan 22 Ocak’ta kaleme aldığı “Küçük felaket: Davutoğlu’yla müttefik olmak” başlıklı yazısında şunları kaydetti:

“Ahmet Davutoğlu’nun şu tipten montolojik bir özelliği var, kendisine verilen kendisinin aldığını zanneder, yüzde sıfır beş ile yüzde yirmi beşin eşit olduğunu düşünür, daime alıngandır, sürekli haksızlığa maruz kaldığına inanır, kendi fikirlerinin en kıymetli fikirler olduğuna yüzde yüz emindir, Başbakanlık yapmış olmasını biraz fazla önemser, yani demem o ki millet ittifakı sadece Ahmet Davutoğlu kaynaklı krizleri yatıştırmak için daha fazlaca buluşup yemek yiyecektir. İttifakın başka modüllerine şimdiden sabr-ı cemil dilerim.” (HABER MERKEZİ)