Danilo bir Oyuncuların Akıl Sağlığı Programı'nı Açıyor – Futbol

SeviYorum

New member
19 Eki 2020
1,160
0
0
Juventus'ta yıllar sonra, eski Juventus kaptanı Danilo Bir oyuncuların akıl sağlığı programını doğurdu. Bir tema nihayet spor dünyasında hak ettiği alanı fethediyor ve bugün Flamengo'da Danilo bu cephenin ön saflarında olmaya karar verdi.

Rio de Janeiro'nun son web zirvesinde, savunmacı, “Cresmer” i sundu. Voz Futuraİyi olma ve insani gelişmeyi teşvik etmek için iletişim, teknoloji ve eğlenceyi birleştiren eğitim platformu. “Grower”, genellikle performans baskısı ve duygularını yönetmek için araçlar olmadan bunalmış genç sporculara somut destek sunmak için tasarlanmıştır. “Futbol iyi bildiğim bir ortam, duygusal destek açısından ne kadar uzak olduğunu biliyorum. Önce kişi geliyor, sonra sporcu” dedi Danilo, insanı merkeze koymanın öneminin altını çiziyor.

Proje zaten sosyal girişim içinde deney aşamasında Gelecekteki yeniden6 ila 17 yaş arası 420'den fazla çocuğu ve genci desteklediği BICA'larda (Minas Gerais eyaletinde memleketi) ve Belo Horizonte'de aktif olan Danilo tarafından kuruldu. Amaç, daha fazla farkında, empatik ve esnek birey büyümeye yardımcı olan sosyo-duygusal bir eğitim sağlamaktır. Ama “üretici” hırsları burada durmuyor. Aslında Danilo, programı profesyonel kulüplerin gençlik sektörlerine de getirmeyi hedefliyor: “Test edildikten sonra, bu sosyo-duygusal devrimin bir parçası olmak isteyen ekiplere bağlantı kurmak istiyoruz. Yüksek seviyeli futbolda bile zihinsel sağlık hakkında konuşmanın zamanı”.

Yanında Voz Futura'nın kurucu ortağı Pedro Pirim, tasarımcı Felipe Cantieri ile birlikte. İkili, fikrin medyada ve sosyal ağlarda sıklıkla bulunan toksik anlatıya karşı koyma ihtiyacından nasıl doğduğunu açıkladı, bunun yerine ilham verici hikayeleri ve yapıcı içeriği teşvik etti. “Bugün yapay zeka hakkında çok fazla konuşma var – dedi Pirim – ama aynı zamanda sosyal, duygusal ve çevresel zeka ile de ilgilenmeliyiz”.

Son olarak, Danilo kamusal karakterlerin kişisel sorumluluğunun değerini yineledi: “Görünürlüğüm olduğunu biliyorum ve bunu iyi girişimler yaymak için kullanmak istiyorum. Toplumlarında birkaç kişiye bile yardım eden birçok güzel hikaye var. Onlara söylemeyi öğrenmeliyiz. Voz Futura Aynı zamanda olumlu bir şey tüketme ihtiyacımdan da kaynaklanıyor “.