Cinsel taarruz teziyle gözaltına alınan 2 zabıta isimli denetim koşuluyla hür bırakıldı

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Cinsel taarruz teziyle gözaltına alınan 2 zabıta isimli denetim koşuluyla hür bırakıldı Eskişehir’de bir bayana cinsel atakta bulundukları tez edilen Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde bakılırsavli A.E. ile B.D., çıkarıldıkları mahkeme tarafınca isimli denetim sonucuyla hür bırakıldı. Belediye Lideri Kazım Kurt, iki işçinin açığa alındığını duyurdu.

Cumartesi gecesi S.T. isimli hanımı zabıta aracına aldıkları belirtilen Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde bakılırsavli A.E. ile B.D.’nin, S.T.’ye cinsel atakta bulunduğu sav edildi. İki zabıtanın, S.T.’yi Eskişehir Kent Hastanesi Acil Servisi’ne bırakarak kaçtığı kaydedildi. Olayın akabinde S.T., Kurtuluş Polis Merkezi Amirliği’ne giderek A.E. ve B.D.’den ‘cinsel saldırı’ suçlamasıyla şikayetçi oldu.

İhbar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi takımlarınca yakalanarak gözaltına alınan A.E. ve B.D. sözlerinin akabinde adliyeye sevk edildi. İki zabıta, çıkarıldıkları mahkemece isimli denetim kuralıyla özgür bırakıldı.

Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne ilişkin resmi araçta inceleme yapıldı, GPRS kayıtlarına bakıldı. S.T.’nin bahsetmiş olduğu noktalardan aracın takip sinyali verdiği tespit edildi. Soruşturma sürerken, Odunpazarı Belediye Lideri Kazım Kurt da mevzu ile ilgili açıklama yaptı. Kurt, olayla ilgili idari soruşturma başlattıklarını, ismi geçen iki işçinin açığa alındığını duyurdu. (DHA)