Çikolatali Browni Kek: Nasıl Yapılır?
- ÇİKOLATA SOSLU BROWNİ KEK
- Hepinize hoş bereketli bir hafta diliyorum canlarım.Bugün sizlere benim kendim,şahsımın yaptığı bir browni tanımı vermek istiyorum.Hehehehehe
)) Şahsımın derkene doğaçlama bir kek yaptım fakat muhhhhteşem bir lezzet oldu.Şimdi demeyin nesi var bu kekin bu kadar abartılacak ancak demeyin o denli ben baş yordum neler katıyım içine diye
))Neyse gerçektende ne vakittir bu türlü bir kek yapmak ve yemek istiyordum.Arkadaşlarımın sitelerine de göz attım şöyle bir.Sonunda iş başa düştü.Sıvadım kollarımı,yaptım yavaşça makyajımı,taradım havalı saçlarımı size kek yaptım
)))Haydi artık sıra sizde….
- MATERYALLER:
- 3 irice yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı madensuyu
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
- 50 gr kakao ( 6 yemek kaşığı kadar.Koyu renkli olanlardan)
- 1 küçük paket pirinçunu(veya 3 yemek kaşığı)
- 1 çay bardağı bitter damlaçikolata
- 1 çay bardağı beyaz damla çikolata
- 1 çay bardağı iri kıyılmış fındık
- 1 su bardağı sinangil fındık aromalı kekun
- 1 paket vanilya
- ÜZERİNİ ISLATMAK İÇİN:
- 1 su bardağı süt
- 1 paket sıcak çikolata( nescafeler üzere küçük paketlerde varya.Süte yahut suya karıştırılarak içilenler)yoksa boş süt yahut nesquikli sütte olabilir.
- Bir paket dr oetker siyah beyaz çikolata glazürü.
- *Kek un kullandığım için ayrıyeten kabartmatozu kullanmadım.Normal unla yapanlar 1 paket kabartmatozu ek etsinler…..
- *Malzemelerinin bu türlü uzun olduğuna bakmayın.O kadar kolay ve lezzetli bir kek olduki anlatamam….
- *Kek yaptığımız sırayla evvel yumurta ve şekeri yeterlice köpürene kadar çırpıp sırasıyla evvel sıvı gereçlerini sonra öteki materyallerini katıp çırpalım….
- *Yağladığımız küçük fırın tepsimize kek hamurumuzu dökelim.Fırınımıza sürelim.Fırın ayarı vermiyorum.Herkes kendi fırınının ayarını bilir
))
- *Pişen kekimizi fırınımızdan çıkaralım ve birinci sıcaklığı çıkınca üzerine 1 bardak sütte erittiğimiz sıcak çikolatayı dökelim.Her tarafına eşit biçimde….
- *Daha sonra nasıl isterseniz o denli servis yapabilirsiniz.Ben küçük dikdörtgenler kestim ve kek kağıtlarına yerleştirdim.Üzerine de erittiğim çikolata glazürünü gezdirdim.Fıstıkla,çikolata sosuyla,fındıkla,hindistan cevizi ile nasıl isterseniz o denli süsleyebilirsiniz…..
- *Yumuşacık,ıslak ve çikolatalı keklerimiz bilhassa de çocuklar tarafından çarçabuk tüketiliyor…..
- İHTAR:Gerçek browni tanımında katiyetle kakao yoktur.Kuvertur çikolata eritilerek yapılır lakin konuttaki ve eldeki imkanlarla yapılan bir browni bu.Aslında şeyyyyy yalancı browni
ama aslını aratmayacak kadar lezzetli bir browni….
- ÖBÜR DEĞİŞİK KEK ve KURABİYE TARİFLERİM İÇİN BURAYA TIKLAYIN..