CHP’den barınamıyoruz hareketine dayanak: Gençleri hareket yapmak zorunda bırakanlar utanmalıdır

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
CHP’den barınamıyoruz hareketine dayanak: Gençleri hareket yapmak zorunda bırakanlar utanmalıdır ANKARA – Üniversite öğrencilerinin ve eğitime yeni başlayacak olan öğrencilerin kiralık konut, apart ve yurt fiyatlarındaki astronomik artışlara karşı yansıları sürüyor. Öğrenciler, Türkiye’nin farklı vilayetlerinde barınma sıkıntılarının bir an evvel çözülmesi için aksiyonlarını sürdürmeye devam ediyor. Barınma taleplerinin karşılanması için aksiyon gerçekleştiren öğrencilere bir takviye de Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Ali Becerikli Başarır’dan geldi. Başarır, öğrencilerin Kadıköy’de gerçekleştirdiği “Barınamıyoruz” hareketine katıldı.

‘BU ÜLKENİN GENÇLERİNİN ODA İSTEMESİ, YURT İSTEMESİ EN BÜYÜK VE DOĞAL HAKKIDIR’

Öğrencilerin ve ailelerin yaşadığı barınma problemine ait açıklama yapan Başarır, öğrencilerin yaşadığı barınma meselesinin partiler üstü bir insani sorun olduğu belirterek şunları söylemiş oldu: “Öğrencilerimiz bizim için hayli değerli, birinci amacımız size yeni bir öykü yazmak, yeni bir umut yaratmak ve bunu daima birlikte yapacağız. Sakın umudunuzu yitirmeyin. Haklı bir aksiyonda bulunuyorsunuz, hakkınızı istiyorsunuz. Bu ülkenin gençlerinin yurt istemesi, oda istemesi en büyük ve doğal hakkıdır. Sonuna kadar yanınızdayız. Bunu siyaseten söylemiyorum, anne babaların haykırışlarını telefonda dinlediğim için benim içim yanıyor. Ben bir yurt müdüründen, annesi babası olmayan, birinci 1000 sıralamaya girmiş bir öğrencimiz için talepte bulunuyorum, Mersin milletvekili olduğumu belirtiyorum lakin bana hangi partidensiniz diyor! Bu iş parti problemi değil, gençlerimizin barınma sorunudur. Beni arayan gençlerimizin annesinin babasının hiç birine hangi partidensin diye sormuyorum. Zira bu bir parti sorunu değil, bir insaniyet problemidir, barınma sıkıntısıdır. Direneceğiz, biz de CHP olarak iktidara geldiğimizde bunu yaparsak bizim de yakamıza yapışın. Bu sizin en temel hakkınızdır”

‘BİZİM SARAYLARA DEĞİL YURTLARA MUHTAÇLIĞIMIZ VAR’

Şayet bir devlet öğrencisine kalacak yer, ısınacak yer, bir yurt veremiyorsa burada bir kasvet olduğunu söz eden CHP’li Başarır, “Bugün Türkiye’de her 5 öğrenciden 4’ü sokakta. Her gün yüzlerce aile bizi arıyor. Düşünün bir çocuğu okutacaksın, büyüteceksin senelerca o çocuk ter dökecek üniversiteyi kazanacak lakin ona bir mesken, yatıp kalkacağı bir yurt veremediğiniz için eğitimine devam edemeyecek. Bundan daha büyük bir travma olamaz” dedi.

Gerçekleştirilen aksiyonlara tüm gençlerin dayanak olması gerektiğini belirten Başarır, bunun bir kabahat değil öğrencilerin hakkı olduğunu söylemiş oldu. Yazlık saraya harcanan 650 milyon lira ile niye yurt yapılmıyor?’ diye soran Başarır “Benim öğrencim sokakta yaşayamaz. Bugün bu gençleri parkta hareket yapmak zorunda bırakanlar utanmalıdır! Bizim saraylara değil, yurtlara muhtaçlığımız vardır. Biz bu gençlere âlâ bir gelecek kurmak zorundayız. Biz onların yanındayız, iki çocuk babası olarak onların anne babalarının yerine kendimi koyduğum vakit ızdırap çekiyorum. Ne yaparlar bilmiyorum? Saraylara mı alırlar yoksa Saray’ı yurt mu yaparlar ya da otelleri mi kiralarlar lakin Türkiye Cumhuriyeti’nde bir tek genci yurtsuz, barınamaz hallerde sokaklarda olmalarını istemiyoruz” tabirlerini kullandı.

‘İKTİDARIN MİSYONU YANDAŞ ŞİRKETLERİ KORUMAK DEĞİL, YURT YAPIP GENÇLERİ KORUMAKTIR’

Anayasa’nın Gençliğin Korunması başlıklı 58. hususunu hatırlayan Başarır, kelamlarını şöyleki sürdürdü: “Gençlerimizin yetişme ve gelişmelerini sağlayıcı önlemlerin başında yurtlar gelmektedir. İktidar bu önlemleri sağlamayarak ne yazık ki gençlerimizi, öğrencilerimizi tarikatların kucaklarına bırakmaktadır. Yurtlara yerleşemeyen öğrencilerimizi, Ensar üzere ismi çocuklara yönelik cinsel istismar davalarına karışan vakıfların yurtlarına yönlendirdiklerini biliyoruz. Mevcut siyasi iktidarın asıl nazaranvi, ihale üzerine ihale verdiği yandaş şirketleri korumak değil, hiç bir öğrencimizin sokakta kalmaması için gerektiği kadar yurt yapıp gençleri korumaktır!”(DUVAR)