Ceferin: “Avrupa kupalarında Arap takımlarına hayır. Suudi Pro Ligi Çin gibi sönecek” – Futbol

SeviYorum

New member
19 Eki 2020
1,167
0
0
MONTECARLO – Şampiyonlar Ligi grup aşaması kura çekiminde Aleksander Ceferin o ev sahibi. Ve başkanı‘UEFA’törenden birkaç saat sonra yapılan bir röportajda Takım Avrupa futbolunun merkeziliğini bir kez daha teyit etti: 2024-25 sezonundan itibaren başlayacak olan 36 kişilik yeni Şampiyonlar Ligi’nde Arap takımlarına hayır, diğer iki Avrupa kupasında bile hayır: “Şampiyonlar Ligi’ne yalnızca Avrupa kulüpleri katılabilir” , Avrupa Ligi ve Konferansı” .

Ceferin, piyasanın yağmalanmasından endişe duyduğunu söylemedi. Suudi Pro Ligi: “Müsabakalarımıza tehdit oluşturabileceğine bir an bile inanmadım. Çin’den de benzer bir yaklaşım geldi ve daha sonra Çin futbolu gelişmedi ve milli takım Dünya Kupası’na çıkamadı. Kariyerinin sonuna gelmiş veya hırslı olmayan Suudi Arabistanlı oyuncuların oynadığı lig. Mbappé ve Haaland’ın Suudi Arabistan hayali kurduğunu bilmiyorum”.

İspanya Futbol Federasyonu başkanı damgalandı Louis Rubiales hesap makinesinin öpücüğü durumunda Jenni Hermoso (“uygunsuz jest”) üzerine UEFA başkanı, yakın gelecekte ABD’de Şampiyonlar Ligi finali oynanabileceğini ihtimal dışı bıraktı: “Bir podcast’te bunun belki 20 yıl sonra mümkün olabileceğini söyledim. Ancak artık yalnızca Avrupa federasyonları başvurabiliyor. Finale ev sahipliği yapacak. Bir sonraki maç 2024’te Londra’da, ardından 2025’te Münih’te oynanacak ve 2026 ve 2027 için Budapeşte ve Milan aday.” Son olarak Ceferin, devremülk meselesinin acilen ele alınması gerektiğini itiraf etti: bu artık Nyon’un önceliklerinden biri: “Aynı sahibi olan kulüpler var ama bunu kanıtlayamazsınız. Kulüpleri kontrol eden bu kadar çok fon varken, kimin sahibi olduğunu biliyorsun”.

Konular