Bursa’da 6 noktada eş vakitli yangın

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Bursa’da 6 noktada eş vakitli yangın Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesine bağlı Cumalıkızık ve Yiğitler Mahallesi’nde Kent Ormanı’nın 6 farklı noktasında eş vakitli yangın çıktı. Saat 3.30 sıralarında ormanlık alanda 4 farklı noktada alevlerin yükseldiğini nazarannler kendi imkanlarıyla yangını söndürmeye koşarken, durumu itfaiye takımlarına haber verdi.

KUNDAKLAMA KUŞKUSU VAR

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü takımları alevleri ormanlık alana sıçramadan kısa müddette denetim altına aldı. Çalışmalar sırasında ormanlık alanın 2 farklı noktasında daha yangın başladığını goren takımlar bölgeye destek istedi. Çok sayıda itfaiye ve arazöz bölgeye gönderilirken, polis kundaklama kuşkusu üzerine harekete geçti. Toplam 6 farklı noktada çıkan yangın çam ağaçlarının bulunduğu alana sıçramadan denetim altına alınarak söndürüldü.

SAMANLIKTA DA YANGIN

Öte yandan birebir dakikalarda Balaban Mahallesi’nde ormana yakın 2 katlı ahşap bir konutun altında bulunan samanlık kısmında yangın çıktı. Samanların alev almasıyla kısa müddette büyüyen yangın konuta sıçradı. Durumu goren komşuları yanan konutta bulunanları tahliye etmek için yardıma koştu. İtfaiye grupları yangının etrafta bulunan başka konutlara ve ormana sıçramaması için ağır gayret sarf etti. İtfaiye gruplarının 2 saatlik çalışmasının akabinde yangın denetim altına alınarak söndürüldü. Yangında can kaybı yaşanmazken ahşap mesken ve samanlık küle döndü.

KAMERA MANZARALARI İNCELENİYOR

Yangınların kesin çıkış niçininin belirlenmesi için çalışmalar sürerken, polis etrafta bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldı. (BURSA-DHA)