Bozdağ’dan Kılıçdaroğlu’na: ‘Nazi Mahkemesi’ benzetmesini kınıyorum

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Bozdağ’dan Kılıçdaroğlu’na: ‘Nazi Mahkemesi’ benzetmesini kınıyorum ANKARA- CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Seyahat davasında verilen ceza kararlarına reaksiyon göstererek, “Gezi olayları ötürüsıyla kurulan mahkemenin Almanya’daki Nazi mahkemelerinden bir farkı yok, orada da beşerler nasıl mahkûm edildiyse benzeri olaylar burada da oldu” dedi.

Mahkemeye yönelik CHP başkanının tenkitlerinin akabinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamayla Kılıçdaroğlu’nu kınadığını söylemiş oldu. CHP başkanı Kılıçdaroğlu’nun “saygısızlık” yaptığını tez eden Bozdağ, “CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun mahkemelerimiz için ‘Nazi Mahkemesi’ benzetmesi yapması; bağımsız Türk yargısına,hakim ve savcılarımıza hem büyük bir hakarettir ve birebir vakitte büyük bir saygısızlıktır. Bu bahtsız ve nefret dolu açıklamayı yapan Sayın Kılıçdaroğlu’nu kınıyorum” iletisini paylaştı.

‘HAKSIZLIK’

Adalet Bakanı Bozdağ’ın CHP başkanına yönelik iletisini, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin içişlerine müdahaleye cür’et eden Almanya’ya hiç bir kelam söylemeyip de Türk yargısını “Nazi Mahkemelerine” benzetmesi bir akıl tutulması olsa gerektir. Mahkeme sonucunı eleştirmek haktır. Ancak mahkeme sonucunı eleştirme yerine mahkemeye ve yargı nazaranvini yapanlara hakaret etmek; haksızlıktır. Sayın Kılıçdaroğlu’nu Türk yargısına ve yargı nazaranvi yapanlara karşı daha pak ve saygılı bir lisan kullanmaya davet ediyorum” kelamlarıyla sürdürdü. (DUVAR)