Boğaziçiliye ‘burs kesme’ cezası mahkemeden döndü

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Boğaziçiliye ‘burs kesme’ cezası mahkemeden döndü Boğaziçi Üniversitesi’nde ‘kayyum rektör’ Melih Bulu’yu protesto eden öğrencilerin burs ve kredilerinin kesilmesi mahkemeden döndü.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nden öğrencilere gönderilen kararda, “anarşi ve terör olaylarına karışan, tahsil özgürlüğünü ihlal edici davranışlarda bulunan (direniş, boykot, işgal, yazı yazma, fotoğraf yapma, slogan atma vs.) öğrencilere burs ve kredi verilmeyeceği” kararı yer alıyordu.

BBC Türkçe’den Engin Karaman’ın haberine bakılırsa kelam konusu unsur, 2004’teki yönetmelikte yer almasına karşın, 2008’de yönetmelikten çıkarıldı. Yürürlükte olan yönetmelikte, öğrencilere iletilen tebligatta yazıldığı üzere bir karar yer almıyor.

Bursu kesilen Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Buğrahan Gönültaş’ın açtığı dava kararı, Ankara 6. Yönetim Mahkemesi yürütmeyi durdurma sonucu verdi.

BURS YİNE YATMAY BAŞLAYACAK

6 Ocak’ta birinci hareketlerde gözaltına alınan, akabinde özgür bırakılan öğrenci, dava sürecini şu biçimde anlattı:
“Gözaltına alındım lakin rastgele bir karar giymedim. Mayıs başında Ankara’daki konutuma bir kağıt geldi. 2008’de kaldırılmış bir unsura nazaran bursumun kesildiği yazıyordu. 19 Mayıs’ta dava açtık. Bu haftaya kadar oyaladılar, her hafta dokümanlar istediler. Lakin sonunda yürütmeyi durdurma sonucu alındı. Aldığım burs Temmuz itibariyle bir daha yatmaya başlayacak.” (HABER MERKEZİ)