Antrenör Bertolini’den Sara Gama ihraç edildi: “Seçim yapma hakkım var” – Futbol

SeviYorum

New member
19 Eki 2020
1,165
0
0
“Bu seçimi kolay yaptığımı düşünme.” İtalya Kadınlar, Avustralya’daki Dünya Kupası macerasına Riscone’deki eğitim kampından başlıyor, ancak herkesin aklı orada olmayanlarla birlikte: Sarah Gama, blues kaptanı hariç. ct Milena Bertolini saklamıyor: seçimini savunuyor, neredeyse iddia ediyor çünkü “bir teknik direktör olarak karar verme hakkım ve görevim var” ve “motivasyonun esas olarak teknik-taktik ve fiziksel olduğuna, bizimkinin hızla büyüyen bir takım olduğuna” yemin ediyor. hareket ve büyüyen ve çok iyi giden birçok genç var, futbol teklifinde ileride olduğunu düşündüğüm oyuncular var istiyorum”.

Antrenör Bertolini: “Sara Gama’yı Dünya Kupası’ndan çıkarma kararını kolay almadım”
Bertolini: “Gama hariç mi? seçme hakkım var”

Bertolini’nin yanıtlarının karıştığı tek bir faktör var. Ve Gama’nın – sakince – sosyal ağ aracılığıyla açık mektubunda itiraz ettiği tek hususla ilgililer: kararın zamanlaması, başlangıçta ön görüşmeye dahil edildikten sonra kaptana yalnızca Çarşamba günü iletildi. Kısacası, belki de Sara’nın müfredatı daha fazla ilgiyi hak ederdi. “Son şüpheleri çözmek için zamana ihtiyacım vardı – Bertolini kendini savundu – ama bu kadar önemli bir şeyi söylemek için doğru zaman yok: Şüphelerim vardı, onları çözdüğümde ona telefon ettim”. Ancak seçimi, mavi soyunma odasında biraz sıkıntıya neden oldu ve teknik direktör bile bunu inkar etmiyor: “Takımın, hareketin ve milli takımın tarihini yazanların yokluğuna üzülmesi doğal. Oyuncuların çoğu birbirini tanıyor ve çok uzun süredir birlikte oynuyorlar, genellikle sahanın ötesine geçen bir ilişki oluyor ama daha önce de belirtildiği gibi, rolüm benim seçimler yapmamı gerektiriyor. Kızlar buraya büyük bir coşkuyla geldiler ve gruptan çıkma hedefine odaklandılar.”

Heyetteki Gama? söylemek bana düşmez.”

Teknik direktör, Sara Gama’nın Dünya Kupası’na mavi delegasyonla katılma olasılığı hakkında daha gizemli: “Bu benim yetkim dahilinde değil, karar FIGC’ye ait, sahayı ben hallederim”. Futbol Federasyonu, hem deneyimini hem de tanınırlığını hareket için erişilebilir kılmak için takımı Dünya Kupası’na kadar takip etmesini teklif etmişti. Ama varlığının hoş karşılanıp karşılanmadığını anlamak istiyor. Elbette koçun buz gibi sözleri seferin bir parçası olmaya davet gibi görünmüyor.