Alım: Minimum fiyat görüşmelerini birinci haftada bitirme sonucundayım

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Alım: Minimum fiyat görüşmelerini birinci haftada bitirme sonucundayım Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım, minimum fiyat tespit görüşmeleriyle ilgili, “Ben görüşmeleri birinci haftada bitirme sonucundayım. Olur üzere görüyorum. Birinci toplantıda değil de bir hafta ortasında, haftanın başında ve sonunda görüşürüz” dedi.

Dünkü Kabine Toplantısı’nın akabinde konuşan Alım, minimum fiyat için aralık ayının sonunu bekleme niyetinde olmadıklarını belirtti ve “Aralık ayının başında başlarız, 1-2 hafta ortasında bitiririz. Bu sefer erken bitirme eğilimindeyiz. Zira taraflarla, toplumsal ortaklarımızla görüşüyoruz. Onlarla bir uzlaşma noktasına yanlışsız gidiyoruz. Araştırmamızın birinci dataları de onlarla uzlaşabileceğimiz yönünde” diye konuştu.

‘İŞVERENE TAKVİYE VERMEYECEĞİZ’

Patron verilen 75 liralık takviye sorulunca Bakan Alım, “O daha evvel Cumhurbaşkanımızın söz ettiği bir karardı. Uygulandı ve bitti. Patrona takviye vermeyeceğiz, çalışanlarımıza takviye vereceğiz” dedi. Alım, personele verilecek dayanağın nereden karşılanacağına ait soruya da “Onu bilmiyorum, nereden verirsek. Direkt doğruya belirleyeceğimiz sayının düzeyine nazaran, ölçüsüne göre. Bütçeden aktarılan yahut öbür bir biçimde” diye karşılık verdi. Alım, minimum fiyatın tespiti için yapılan anket sonuçlarının çarşamba günü sonuçlanacağını belirtti ve evvel Cumhurbaşkanı Erdoğan’la paylaşacağını söylemiş oldu. Alım “Muhtemelen bir daha sonraki kabinede araştırmanın sonuçlarını takdim ederim” diye konuştu.

‘GÖRÜŞMELERİ BİRİNCİ HAFTADA BİTİRME KARARINDAYIM’

Minimum fiyat görüşmelerinin 1 Aralık’ta resmi olarak başlayacağını söyleyen Bakan Alım, Türk-İş Genel Lideri Ergün Atalay’ın birinci 10-15 günde görüşmeleri sonlandırma ve 1 ay beklememe davetinin sorulması üzerine, “Ben de birinci haftada bitirme sonucundayım. Ben olur görüyorum. Birinci toplantıda değil de bir hafta ortasında; haftanın başında ve sonunda görüşürüz” dedi.

Bölgesel taban fiyatın kanuna muhalif olduğunu belirten Alım “Yasalarımıza nazaran kademeli taban fiyat olmaz, bölgesel taban fiyat olmaz. İşletme büyüklüğüne göre taban fiyat olmaz” dedi. Bakan Alım, taban fiyattan gelir vergisinin alınmaması üzere bir formülün masada olup olmadığının sorulması üzerine de “Onu artık açıklamıyorum. Natürel biz çalışıyoruz, her ihtimali alternatifleri çalışıyoruz” sözlerini kullandı. (DHA)