Alanında KPSS Türkiye birincisi oldu, atanamadı

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Alanında KPSS Türkiye birincisi oldu, atanamadı Kamu İşçisi Seçme İmtihanı’nda (KPSS) dereceye girmesine karşın hayli sayıda adayın mülakatlarda elenmesi, atamalarda liyakat tenkitlerine niye oluyor. Son olarak Atatürk Üniversitesi Hınıs Meslek Yüksek Okulu Veteriner Sıhhat Teknikerliği kısmı mezunu Elif Burcu Açıkgöz’ün iki kere KPSS imtihanında derece yapmasına karşın atanmadığı ortaya çıktı.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine nazaran 2010 yılında mezun olan Açıkgöz iki sefer KPSS’ye girdi. Bir imtihandan alanında Türkiye 27. bulunmasına karşın atanamadı. Bunun üzerine kendi işyerini açan Açıkgöz ilerleyen senelerda bir kere daha KPSS’ye katıldı. Bu sefer alanında Türkiye birincisi olan Açıkgöz, Gaziantep İslami Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Veteriner Teknikerliği tercihlerini yaptı.

SONUÇLAR AÇIKLANDI, YENİDEN ATANAMADI

Alanında Türkiye birincisi olduğu için atanmasına kesin gözüyle bakan Açıkgöz, 6 Ocak’ta açıklanan sonuçlardan daha sonra şaşkınlığa uğradı.

Alanında birinci sırada bulunmasına karşın atanamadığını öğrenen Elif Burcu Açıkgöz, Veteriner Teknikerliği alanında az sayıda takım açıldığını belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“Alanımda iki yer vardı. Onları birinci iki sıraya yazdıktan daha sonra gelen kalan tercihlerimi düz memurluk üzerine yaptım. Alanımda birinci sırada olduğum için atanmama garanti gözüyle bakıyordum. Fakat olmadı. Bir çocuk sahibi yalnız başına yaşayan bir hanımım. Öteki hiç özellik istenen bir kısım değil, yalnızca bu kısımdan mezun olmak kafiydi. Mülakat yapılmadan imtihan neticelerina bakılırsa atama yapacaklar denildi. Lakin ne oldu da ben atanamadım anlamadım. Hakkımı helal etmiyorum. Maalesef liyakatın olmadığı, her insanın birilerinin hakkını yediği bir devirdeyiz.”