ADELE’İN YENİ ALBÜMÜ ’30’ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Bilgin

Global Mod
Global Mod
18 Eki 2020
558
0
16
ADELE’İN YENİ ALBÜMÜ ’30’ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER Haftanızı aydınlatacak bir haber duymak isterseniz, ‘Adele’ sözünü duymanız yeterli! Bundan daha âlâ bir haber, Rihanna’nın yeni bir albüm çıkarması olurdu. 17 Kasım’da Instagram sayfasından bir görüntü yayınlayan Adele, yeni albümünden ‘To Be Loved’ isimli müziğini seslendirdi. Daha evvel de ‘I Drink Wine,’ ‘Hold On’ ve ‘Love Is a Game’ isimli müziklerini söyleyen Adele’in yeni albümü sonunda çıktı!

2 Kasım’daki açıklamaya bakılırsa Adele’in yeni albümünde 12 müzik ve 3 bonus müzik var:

1. Strangers by Nature
2. Easy on Me
3. My Little Love
4. Cry Your Heart Out
5. Oh My God
6. Can I Get It
7. I Drink Wine
8. All Night Parking (With Erroll Garner) Interlude
9. Woman Like Me
10. Hold On
11. To Be Loved
12. Love Is a Game

13. Wild Wild West
14. Can’t Be Together
15. Easy on Me (With Chris Stapleton)

Geçtiğimiz ay yeni albümünün 19 Kasım’da yayınlanacağını duyuran Adele, ‘Easy On Me’ isimli single müziğini ve görüntüsünü Youtube üzerinden paylaşmıştı.

’30’ isimli yeni albümünden ikinci ‘Hold On’ isimli ikinci single müziğini da yayınlayan Adele’in alıştığımız klasik ve duygusal melodileri geri döndü. ‘Hold On’ müziğinde şahsi tecrübelerinden ilham alan Adele, anksiyete ile yaşamanın zorluklarını anlatıyor.

20 Ekim’de ise albümündeki farklı bir müziğe dikkat çeken Adele, bu müzikte panik atak yaşadığı periyotta arkadaşına bıraktığı bir ses kaydını da kullandı. ‘Carrie & Tommy’ isimli radyo programında konuşan Adele, eski eşi Simon Konecki’den boşanma sürecinde biroldukça anksiyete atakları yaşadığını itiraf etti. “Şarkı oğlum hakkında,” diyen Adele, “Gerçekten epey korkuyordum. Anksiyete atağım başlamıştı, beni sakinleştirmesi için en yakın arkadaşımı aramıştım ancak telefonu açmadı. Bu müziğin geri kalanında oğlum hakkında konuşuyorum ve onu uyuttuktan daha sonra kendimi yavuz ve kuvvetli olmaya zorlamıyorum,” diyen Adele, beraberinde yeni albümü üzerinde yaklaşık 3 yıldır çalıştığını söylemiş oldu. “Duygularımı bir daha keşfettim,” diyen Adele, “Gerçekten ömrümde hiç bu kadar huzurlu hissettiğim bir noktada olmamıştım” diye ekledi.

Twitter üzerinden yeni albümü için bir paylaşım yapan Adele, “yaşamımın en güçlü vakit içinderından birinde bu albüm beni ayakta tuttu,” diyerek albümünün bu süreçteki en yakın arkadaşı olduğunu, müziklerinin kendisine en düzgün tavsiyeleri verdiğini ve gece gündüz bu albüm ile yaşadığını anlattı.

Ekim ayının başında dünyanın birfazlaca noktasında ’30’ yazılı billboardlar ile sürpriz yapan Adele, yeni single’ını çıkarmadan evvel heyecanla bekleyen hayranlarına ipuçları vermişti. ‘Easy On Me’ müziğinin siyah beyaz müzik görüntüsünü yayınlayan Adele’i duygusal bir otomobil seyahatinde görmüştük.

Birkaç ay evvel yakın arkadaşı Adele’in yeni albümü hakkında konuşan program sunucusu Alan Carr, “Bazı müzikleri duydum. Yaradanım, sahiden inanılmaz. Hepsi mükemmel,” demişti. Twitter sayfasındaki dokuz aylık sessizliğin akabinde toplumsal medya platformlarını albümünün renkleri ile kaplayan Adele, ’30’ isimli albümünün yankılarını vermeye başlamıştı.

Paris’teki Eyfel Kulesi’nde, Roma’daki Collosseum’da, Berlin’deki Brandenburg Gate’de, Amsterdam’daki Nemo Müzesi’nde ve New York’taki Empire State binasında gizemli ’30’ yazılı yansımalar yapan Adele, yeni albümünü tüm dünyada duyurdu diyebiliriz.

Müziklerine çalışmaya başladığı yaşlardan ilham alarak albüm isimleri geliştiren Adele, daha evvel 2008’de ’19’ isimli bir albüm, 2011’de ’21’ isimli bir albüm ve 2015’te ’25’ isimli bir albüm çıkarmıştı. 2019’da dördüncü albümünün ’30’ ismini alacağını söyleyen Adele, sonunda heyecanla beklediğimiz albümü ile karşımızda!

30 yaşında eski eşi Simon Konecki’den resmi olarak boşanan Adele’den iddia edebileceğiniz üzere kalp kırıklıklarına ağırlaşan müzik kelamları görüyoruz. Dünya çapında muvaffakiyetler elde eden Adele, yalnızca üç albümü ile 120 milyon satış yapmış, 15 Grammy ve 9 Brit Mükafatı kazanmıştı… Bu yılın müzik mükafatları döneminde hangi ismin dikkat çekeceğini söylememize gerek yok sanırız…