Acil servise gelen hastayı ilaçla uyutup cinsel taarruzda bulunduğu argüman edilen hekim tutuklandı

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Acil servise gelen hastayı ilaçla uyutup cinsel taarruzda bulunduğu argüman edilen hekim tutuklandı Uşak’ta rahatsızlanan Y.G. (21), muayene için gittiği hastane acil servisinde misyonlu pratisyen Tabip Barış Yağcı’nın (46) kendisini verdiği ilaçlarla uyuttuktan daha sonra cinsel taarruzda bulunduğu savıyla savcılığa hata duyurusunda bulundu. Gözaltına alınan Yağcı tutuklanırken, tabirinde, “Üzerime iftira atılmaktadır, suçlamaları kabul etmiyorum” dediği öğrenildi.

Olay, 13 Ocak’ta gece saatlerinde Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana geldi. Teze bakılırsa, bir cümbüş merkezinde çalıştığı belirtilen Y.G. isimli bayan rahatsızlanınca Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne başvurdu. Y.G., Covid-19 kuşkusu ile pandemi acil servisine yönlendirildi. Argümana nazaran, acil serviste nazaranvli pratisyen tabip Barış Yağcı, muayenenin akabinde Y.G.’ye kendi odasında serum taktırıp, ilaç içirdi. Sabah saatlerinde Yağcı’nın odasında uyanan Y.G., karşı kanepede uyuyan tabibi uyandırmadan ayrıldı. Y.G., savcılığa giderek tabip Barış Yağcı hakkında cinsel hücum argümanıyla kabahat duyurusunda bulundu. Olayla ilgili savcılık tarafınca soruşturma başlatılırken, hekim Barış Yağcı gözaltına alındı. Yağcı’nın tabirinde “Üzerime iftira atılmaktadır, suçlamaları kabul etmiyorum” dediği öğrenildi. Yağcı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KUNDAKLAMA VE HAYVAN ÖLDÜRMEKTEN KAYDI VAR

Öte yandan Barış Yağcı’nın ‘kundaklama’ ve ‘sahipsiz hayvanı öldürmek’ kabahatlerinden kaydı olduğu ortaya çıktı. Yağcı’nın 2018 yılında Uşak’ta iki araç ve iki apartmanı kundaklama kuşkusuyla gözaltına alındığı ve isimli denetim kuralıyla özgür bırakıldığı, 2020 yılında ise Kabahatler Kanunu’na göre, ‘sahipsiz hayvanı öldürmek’ kabahatinden 1902 TL para cezası kesildikten daha sonra hür bırakıldığı öğrenildi. (DHA)