Abdulhamit Gül’den Süleyman Soylu’ya gönderme: Hukuk önden yürüsün

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Abdulhamit Gül’den Süleyman Soylu’ya gönderme: Hukuk önden yürüsün Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Masumiyet Karinesi ve Lekelenmeme Hakkı Sempozyumu”nun açılışında konuştu. Konuşmasında ‘hukuk’ vurgusu yapan Gül, ” ‘Biz yapalım hukuk arttan gelsin’ değil, ‘hukuk önden yürüsün, biz ona nazaran kendimizi ayarlayalım’ anlayışıdır hukuk devleti” dedi.

Gül’ün kelamları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya gönderme olarak yorumlandı. İçişleri Bakanı Soylu 26 Ekim’de bayan muhtarlarla yaptığı buluşmada şu biçimde konuşmuştu:
“Muhtarlarımız diyor ki ‘Efendim şurada metruk bina var burada metruk bina var. Lakin mahkeme sonucu var yıkamıyoruz.’ Ya arkadaş sen gece yık, mahkeme sonucu bizim gerimizden gelsin. Zira o bina orada durdukça orada uyuşturucu kullanılıyor. Vatandaş geliyor diyor ki muhtara ‘Bu binayı ne yapacaksın.’ Muhtar ‘mahkeme sonucu var yıkamayız’ diyor. Ben de diyorum ki gece yarısı dozer gelsin yıksın kim yıktı biz nereden bilelim ya!”

Abdulhamit Gül kelamlarını şöyleki sürdürdü: “Bu inanç ve kararlılıkla, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hukuk devletinden ve hukuka bağlılıktan bir milim ödün vermeden amaçlarımıza yürüme kararlılığındayız.”

Sempozyumda Adalet Bakanı Gül’ün yanı sıra Anayasa Mahkemesi Lideri Zühtü Arslan ve Danıştay Lideri Zeki Yiğit de konuşma yaptı. (HABER MERKEZİ)