7’den 70’e her insanın bayıldığı Küçük Prens yapıtından mükemmel kelamlar

BanaDediKi

Global Mod
Global Mod
26 Eki 2020
1,576
0
0
7’den 70’e her insanın bayıldığı Küçük Prens yapıtından mükemmel kelamlar “Büyükler hiç bir şeyi kendiliklerinden anlamıyorlar. Onlara daima bir şeyleri açıklamak zorunda olmak, çocuklar için ne sıkıcı bir durum.”

İnsanların nerede oldukları asla bilinmez. Rüzgar onları oradan oraya gezdirir durur. Köklerinden mahrumdurlar bu da onlar hayli rahatsız eder.

Ancak beni kendine alıştırırsan birbirimize gereksinim duyarız. Gözümde, dünyada eşin benzerinin kalmaz. Senin gözünde de benim eşim benzerim olmaz…

”Kendini yargılamak diğerlerini yargılamaktan daha güçtür. Kendini yargılamayı başarabilirsen gerçek bir bilgesin demektir.”

İnsanların artık hiç bir şeyi anlamaya vakitleri yok. Onlar her şeyi tüccarlardan satın alıyor. Lakin dost satan tüccar olmadığı için artık insanların dostları yok.

Beşerler hayal etmekten mahrumdurlar. Onlar yalnızca kendilerine söylenenleri yeniden edip dururlar.

”Gülü senin için kıymetli kılan ona harcadığın vakittir.”

olağan olarak seni inciteceğim, şüphesiz beni inciteceksin. şüphesiz birbirimizi inciteceğiz. Lakin bu varoluşun mutlak şartıdır. Bahar olmak, kışın riskini kabul etmek demektir. Var olmak, var olmama riskini kabul etmektir.

“İnsan lakin yüreğiyle baktığı vakit doğruyu nazaranbilir. Gerçeğin mayası gözle görülmez.”

Sizin Dünya’da beşerler, bir bahçede beş bin gül yetiştiriyorlar, bir daha de aradıklarını bulamıyorlar.