3 kentte eğitime kar yağışı niçiniyle orta verildi

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
3 kentte eğitime kar yağışı niçiniyle orta verildi Kar yağışı biroldukça vilayette tesirini göstermeye devam ediyor. Düzce ve Kars’ta kar yağışı niçiniyle tüm eğitim ve öğretim kurumlarının faaliyetlerine, Amasya’da ise taşımalı eğitime pazartesi günü 1 gün mühletle orta verildiğini bildirdi.

Düzce Valiliği, vilayet genelinde tesirli olan ağır kar yağışı niçiniyle eğitim öğretim kurumlarının 21 Mart tarihinde 1 gün müddetle tatil edildiğini duyurdu. Düzce Valisi Cevdet Atay’ın toplumsal medya hesabından duyurduğu tatil sonucunda şu sözlere yer verdi: “Meteorolojik datalara nazaran; Ağır kar yağışı ve oluşabilecek olumsuz hava kuralları sebebiyle İlimiz genelinde; Eğitim-Öğretime 21 Mart tarihinde orta verilmesine karar verilmiştir.”
Açıklamada ayrıyeten, resmi kurumlarda misyonlu gebe, engelli çalışanlar da tatil mühletince idari müsaadeli sayılacakları açıklandı.

Kars Valiliği de kent genelinde devam eden kar yağışından dolayı tüm okulların 21 Mart Pazartesi günü için tatil edildiğini, kamu kurumlarında misyonlu engelli ve gebe işçinin de idari müsaadeli sayılacağını da deklare etti.

Amasya Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada ise 21 Mart Pazartesi günü ağır kar yağışı niçiniyle taşımalı eğitime 1 gün orta verildiği duyuruldu. (HABER MERKEZİ)