2023’ün En İyi Metropolitan Günlüğü: Okuyucular Konuşuyor

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,489
0
0
2023’ün En İyi Metropolitan Günlüğü: Okuyucular Konuşuyor
Kazanan

Değerli ipuçları

Sevgili günlük:

Birkaç yıl önce Wall Street bölgesinde dolaşırken bir şarküteriye gitmeye karar verdim.

Bir sandviç sipariş ettim ve sahibiyle hazırlarken sohbet ettim. Konuşmamız sonunda mağazanın konumuna geldi.

Ona finans bölgesinde kalmasının ona borsada oynama konusunda ilham verip vermediğini veya bilgili müşterilerden değerli ipuçları alıp almadığını sordum.

Sandviç yapmayı bıraktı, bıçağını bıraktı ve şaşkınlıkla bana baktı.

“Bu komisyoncular her gün buraya geliyor” dedi. “Simitlerini, sandviçlerini, çöreklerini, kahvelerini, sigaralarını alıyorlar…”

Tekrar durdu ve dükkanının kapısını işaret etti.

“…ve her gün kaldırımda duruyorlar, ‘Çek’ yazan kapıyı itip itiyorlar.”

—Steven Scharff

Finalistler

Metro sandviçi

Sevgili günlük:

96. Cadde’deki Q’ya bindim. RuPaul’s Drag Race’i izlemeden önce hızlı bir akşam yemeği yemek için Hell’s Kitchen’a gidiyordum.

86. Caddeden bir kadın bindi ve hemen yanıma oturdu. Muhtemelen 50’li yaşlarındaydı, kıvırcık sarı saçları vardı ve işini kaybetmek üzere olduğu için aramayı bitirmek üzereydi.

72. Caddeye yaklaştığımızda kadın çantasını karıştırdı ve bir sandviç çıkardı: Çavdar ekmeği üzerine somon füme.

Tren doluydu ama o bu sandviçi yemeye kararlıydı. 63. Caddeye yaklaştığımızda tekrar çantasını karıştırmaya başladı. Bu sefer bir karabiber değirmeni çıkardı.

Etrafındaki herkesten habersizmiş gibi görünerek sandviçi parçalara ayırdı, somonun üzerine biraz taze biber öğüttü ve öğütücüyü çantasına geri koydu. Sonra yemeye başladı.

Artık herkes ona bakıyordu. Bazıları kendi kendilerine güldüler.

Bir adam kadına “Vay be” dedi. “Gerçekten harika bir deneyimdi. Bunu daha önce hiç görmemiştim.”

Boğazını temizleyip gülümsedi.

“Burası New York City” dedi. “Karabiber değirmenim her zaman yanımdadır. Ne zaman ihtiyacın olabileceğini asla bilemezsin.”

— Lala Tanmoy Das

Doğum günü

Sevgili günlük:

23 Temmuz 2010’du ve Beth Israel Hastanesi’nin doğum ve doğum koğuşunda oğlumu doğuruyordum.

O zamanki kocam ve ben heyecanlı ve gergindik. Annem ilk torunuyla tanışmak için Montana’dan büyük şehre tatile geliyordu.

Sabah erkenden uyarılmıştım ve kasılmalarım yavaş yavaş ilerliyordu. Günü oyalanarak, seçtiğimiz bebek isimlerini tartışarak ve işlerin gerçekten başlamasını bekleyerek geçirdik.

Öğle yemeğinde kasılmalarım daha da güçlendi ve sıklaştı. Öğleden sonra geç saatlerde ebem işleri bir adım daha ileri götürme zamanının geldiğine karar verdi. Sonraki adımları şöyle anlattı: Kasılmaları artırmak ve doğumu hızlandırmak amacıyla suyumu açacaktı.

“Ama önce” dedi, “arabamı hareket ettirmem gerekiyor.”

– Jenna Pike

Mavi futbol

Sevgili günlük:

Kızım Ella ile Brooklyn Bridge Park’ta sabahın erken saatlerinde yürüyüş yaparken, Pier 5’teki çim sahaların yanındaki kaldırımda mavi bir futbol topu gördüm.

Etrafa hızlı bir bakış, topu sahanın bu kadar dışına atabilecek herhangi bir oyuncuyu ortaya çıkarmadı. Ella topu bizde tutabilir miyiz diye sordu ve kısa bir ahlaki ikilemden sonra topu alıp yanıma getirdim.

Eve geldiğimizde lavabodaki topu bir bezle temizledim. Bunu yaparken soluk bir işaretleyicide bir isim ve numara buldum. Numaraya mesaj attım, topu bulduğumuzu söyledim ve iade etmeyi teklif ettim.

Cevap metninde “Saklayın” yazıyordu. “Çocuklarım yedi yıl önce bu sahada topu kaybetti. Hepsi büyüdü ve artık buna ihtiyaçları yok. Umarım kızınız da en az onlar kadar keyif alır.”

—Brian Price

Balina izleme

Sevgili günlük:

Arkadaşım Tom, Sheepshead Körfezi’nden popüler bir balina izleme gezisi işletiyor. Yakın zamanda hevesli bir balina gözlemcisi ve iyi bir arkadaş olan Buddy öldü. Buddy’nin isteklerinden biri Tom’un küllerini çok sevdiği denize saçmasıydı.

Güzel bir yaz akşamı Tom her zamanki gece gezisini iptal etti ve özel bir anma töreni düzenledi. Buddy’nin 80’den fazla arkadaşı ve aile üyesi son bir veda etmeye geldi.

Yolcular arasında sessizce ve tek başına oturan ciddi görünüşlü genç bir kadın da vardı. Mürettebat üyeleri de dahil olmak üzere diğer insanlardan hiçbiri onun kim olduğunu bilmiyordu.

Tekne hareket etti ve servis çok iyi geçti; bol kahkaha, biraz gözyaşı ve insanlar Buddy ile ilgili en sevdikleri hikayeleri paylaştılar.

Tekne Brooklyn’deki rıhtıma döndüğünde, Kaptan Tom ayrılırken herkesle konuştu. Genç kadın ona yaklaşırken Tom geldiği için ona teşekkür etti ve böyle güzel bir akşam geçirdikleri için ne kadar mutlu olduğunu söyledi.

“Dürüst olmak gerekirse” dedi, “bu şimdiye kadar katıldığım en kötü balina izleme gezisiydi.”

— Phil Lefkoşa

Okumak editörün Metropolitan Diary’deki yazısı Ve illüstratörün sütun üzerinde çalışmaya ilişkin düşünceleri 2023’teki hayatında yardımcı bir dayanak noktasıydı.

Okumak tüm güncel girişler ve bizim Gönderim Kuralları. Bize e-posta yoluyla ulaşın diary@Haber veya takip et
@NYTMetro Twitter’dan.

İllüstrasyonlar Agnes Lee’ye ait